Hirdetés

Így változott a Föld 1984 óta



|

A Google Earth Timelapse 1984 ás 2016 között mutatja meg, hogyan változott a bolygónk.

Hirdetés

A Google 2013-ban indította el a Timelapse-t, ami egy Google Earth-projekt: megmutatja, hogy miként változott a Föld az elmúlt évtizedekben. 

Hirdetés

A Google most frissítette a Timelapse-t a legutóbbi négy év képanyagával, így az már 1984 és 2016 között mutatja a változásokat. Több petabájtnyi új adattal is kiegészítették a meglévőket, többek között frissített, élesebb képekkel. 

San Francisco - Oakland Bay Bridge reconstruction

A képanyag lenyűgöző betekintést enged azokba a folyamatokba, amelyek a bolygónkat alakítják. A Google természetesen külön gyűjteményt is készített néhány érdekességről, mint például a San Franciscóban lévő Oakland Bay Bridge munkálatai vagy az antarktiszi Hourihan gleccser. 

Természetesen a térképet bármerre lehet vinni, az pedig megmutatja, hol milyen változások történtek. A minőség nem mindenhol egyforma. 

A Google egyébként a Timelapse-t több mint 3 kvadrillió képpontból és több mint 5 millió műholdas képből alkotta meg

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.