Hirdetés

Ingyen játékok az ünnepekre



|

Könnyű elütni pár üres órát két beiglimérgezés között ingyenesen telepíthető és online flash játékokkal.

Hirdetés

A munkával töltött hónapok erőteljes tempója után szinte sokkoló lehet, ha belefutunk az ünnepi semmittevésbe. Ilyenkor jó egy családi kártyaparti, de ha már abból is volt épp elég, elvonulhatunk az internet elefántcsont tornyába – játszani egy kicsit. És most nem a milliárdos bevételt hozó nagy címekre gondolunk, sem a Facebook alapú kedvencekre, hanem ingyenesen telepíthető vagy böngészőben (Flash vagy Java révén) játszható alkalmi kis semmiségekre. Nem kell feltétlenül konzol és vastag pénztárca a jó játékokhoz, némelyik ingyenes cím is nagyot üt. 

 

World of Tanks

Kezdjük egyből egy nagy dobással – illetve lövéssel. Magával ragadó többjátékos élményt nyújt az alapvetően ingyenesen játszható World of Tanks. Nem kell előre lebeszélni a haverokkal a meccseket, mert bármikor találunk azonos súlycsoportban lévő partnert a neten. Az alap képességeket jócskán felturbózhatjuk némi aprópénzért, de enélkül is jó ideig elszórakozhatunk. Ha vannak otthon kamasz korú gyermekek, ne mutassuk meg nekik a játékot, mert hamar fölénk kerekednek és odanőnek a gép elé. (Ez a veszély sajnos sok játék esetén fennáll.) Nem igényel túl erős gépet, már egy 2 GHz körüli P4-en elmegy, viszont telepíteni kell.

 

Tanks

Ugyanezt megkapjuk messze leegyszerűsítve, szinte akármilyen gyenge gépen játszható kivitelben is. A Flash alapú Tanks a lövés szögét, erejét és a szélerősséget kalkuláló alapkoncepció enyhén továbbfejlesztett kiadásában (többféle töltet, pajzs, javítás). Jó mulatást hozzá!

 

Quake Live

Ki ne emlékezne a kidolgozott grafikájú FPS korszakot nyitó Quake-re? Tankokkal mászkálni és egymást becserkészni izgalmas, de szuper pályán kézifegyverekkel küzdeni mindmáig jó feszültséglevezető. Egy e-mail címért cserébe (némi telepítgetés után) böngészőben játszható vérengzés az osztályrészünk a Quake Live révén, kvázi úgy, mintha Quake 3-at űznénk, csak újabb, jobb pályákon és hatalmas játékosközönség közepette. Jól összeméri a játékosok erejét a rendszer, így mindig lesz hova fejlődnünk.
http://quakelive.com

 

TG Motcross 3

Nem csak lövöldözésből áll az élet, néha kell valami motorsport is. Ebben a kategóriában a kicsit fejlettebb érdeklődésűek figyelmére tarthat számot a TG Motocross 3. Nem túl egyszerű darab, nehéz, de látványos trükköket lehet vele csinálni.

TG Motocross 3
TG Motocross 3

 

Miniclip Rally

A Rally koncepciójának nagyon laboratóriumi és leegyszerűsített, szinte jelképes koncepciója a MiniClip Rally. Segít abban, hogy magunk tapasztaljuk, mennyire tökéletlen módon irányítható minden

Miniclip Rally online játék
Miniclip Rally online játék

 

Galaga és a retro

Nem tudunk szabadulni a lövöldözéstől, és ha még a 8 bites érában találkoztunk néhány jól sikerült klasszikussal, akkor örömmel térhetünk vissza hozzájuk, akár eredeti kivitelben. Ehhez nem kell feltétlenül beszerezni ifjúkorunk 8 bites szerelmét, de még csak emulátort sem mindig. A Galaga Online kifejezésre rákeresve első helyen is a klasszikus űrlövöldözős alkotás egy online játszható (emulált) változata jön fel. Érdemes próbálkozni retro címekkel, előbb-utóbb találunk valami megoldást a nosztalgiázásra.

 

Galaga ingyenes online játék
Galaga ingyenes online játék

 

Monkey Go Happy

5-10 éves korig nyugodtan ajánlhatjuk a Monkey Go Happy 5 játékot, mely vicces, stílusos és nagyjából erőszakmentes. Van némi gondolkodásfejlesztő hatása is, mivel szeleburdi kis lényeket kell folyamatosan szórakoztatnunk.

Boldog majmok ingyen
Boldog majmok ingyen

 

Little Fighter 2

Japán harci rajzfilmek ízlésvilágát és a régi Sega konolok dizájnját igézi a Windows alatt futtatható Little Fighter, ami második kiadásánál tart. Lényeg a tömegverekedés, amiben akár 8-an is részt vehetünk, egyszerű billentyűzetes irányítással többen is szoronghatunk egy gép előtt, de helyi hálón is összemérhetjük tudásunkat. Rendezhetünk bajnokságot, de van egyjátékos, gép ellen vívott történet is, a végén pedig bossfight. Hajrá.

Little Fighter freeware játék
Little Fighter freeware játék

 

Club Penguin

Kislányos, de igazán közösségi a Disney pingvines fejlesztése. A bájos stílusban különféle összetett feladatokkal szolgáló, point'n click stílusban megfogalmazott tömegesen játszható Club Penguin egy lebilincselő, gyakorlatilag erőszakmentes világ, főként kislányok részére. Előnye – bizonyos szempontból –, hogy nincs hozzá magyar felület, kis csemeténk kénytelen lesz magára szedni némi angolt. Az alapjáték ingyenes, de a teljes tagságért fizetni kell.

Ingyenes az alapjáték a Club Penguinben
Ingyenes az alapjáték a Club Penguinben

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.