Hirdetés

Ingyenes játékok a kánikula kezelésére



|

Elképesztő, hogy milyen minőségű címekkel lehet bérmentve játszani, öt műfaj képviselői közül válogattunk.

Hirdetés

Noha a játékok világában a nyár szokott megjelenések szempontjából az uborkaszezon lenni, ám érthető módon pont ilyenkor szaporodnak meg az ingyenes játékokkal foglalkozó írások, hiszen a fárasztó munkanapok mellett a plusz hőség teljesen kiszívja mindenki kreatív energiáját. Mindez annyit tesz, hogy nem is adódhatna jobb évszak a játékokkal való időtöltésre, amely örömére össze is gereblyéztünk néhány kipróbálásra ajánlott címet.


Az alant felsorolt, MMO (massive multiplayer online) címek közös jellemzője a mikrotranzakciós üzleti modell: alapvetően ingyenesen játszhatóak, ám valódi pénzért cserébe különféle előnyökhöz juthatnak bennük a játékosok.

 

Regnum Online (szerepjáték)

A Windows, Mac OS, és Linux platformokra egyaránt elérhető szerepjáték alapvetően három birodalom (Alsius, Ignis, Syrtis) harcáról szól: a játékosok karategenerálás során választhatnak hovatartozásokról, magát a fejlődést pedig az adott „állam” aránylag elszigetelt területén kezdhetik.


Olyan 30-as szint felett már érdemes egy csapattal együtt kimerészkedni a birodalmak közti demilitarizált zónába, hiszen mégis csak a valódi játékosok ellen a legjobb küzdeni.

 

Need For Speed: World (autóverseny)

A két évvel ezelőtt megjelent játék érdekessége, hogy az EA Games fejlesztői nagyrészt a népszerű játéksorozat két korábbi tagjának bejárható területeit fésülték össze benne, így a Most Wanted és Carbon részeket ismerők rengeteg régi helyszínre térhetnek vissza.


A Need for Speed Worldbe bejelentkezve a játék szabad barangolásos módban indul, így a játékosoknak nem feltétlenül szükséges mindig másokkal versenyezniük, bárki kedvére autózhat a jókora világban. Megemlítendő, hogy a versenyek egyjátékos módban is játszhatóak, viszont a power-up rendszer nem mindenkinek fogja elnyerni a tetszését.


Egy gyors példa utóbbi állításra: a játékosok képesek „lemágnesezni” az előttük haladó autót, így az maga felé vonzza egy rövid ideig a forgalmat, így különösen alacsony sebesség mellett nagy mértékben megnő az ütközés kockázata – dühítő emiatt versenyt veszíteni.

 

Age of Empires Online (valós idejű stratégia)

A single player módon is játszható stratégiában különféle – görög, egyiptomi, perzsa, kelta – civilizációk útjait egyengethetjük, a küldetések többsége kooperatív módon is játszható. Az AoEO érdekessége, hogy az extra tartalmak a játékban szerzett pontokkal is feloldhatóak, így tulajdonképpen semmiért sem kell pénzt adni benne.


Ezen írásban a technikai részleteket alapvetően mellőzni kívántuk, ám nem mehetünk el szó nélkül a szoftverhez szükséges Games for Windows rendszer inkompetenciája mellett: a játékot alapvetően a Steam segítségével töltöttük le, ám ezután létre kellett hoznunk egy teljesen új GfWL azonosítót, mivel a meglévő Windows Live profilunkat ismeretlen okból nem sikerült összecsatolnunk a játék elindításához szükséges szolgáltatással.


Ezek után az xbox.com webhelyre bejelentkezve hozzá kellett adnunk a profilunkhoz magát a játékot, amely során a rendszer mellesleg elkérte a számlázási címünket is. Végül a GfWL asztali kliensét feltelepítve sikerült kideríteni a játék licenckulcsát, amelyet az AoEO az indulásakor kért – röpke háromnegyed órába tellett, mire nagy nehezen sikerült elindítanunk a már felinstallált játékot.

 

Battlestar Galactica Online (űrhajós-lövöldözős)

Hasonlóan a hazánkban Csillagközi rombolóként futó sorozathoz a belőle készült MMO műfajának meghatározása is problémás: a játékosok emberi vagy cylon (robot) karakterük kiválasztása után űrhajóikba pattanva küldetéseket hajthatnak végre, bányászhatnak, kóborolhatnak a galaxisokban, vagy éppen látványos űrcsatákban vehetnek részt.


A magyar nyelven is elérhető BSGO érdekessége, hogy a Unity játékmotor beépülőjét telepítve a webböngészőben fut; Windows mellett pedig Mac OS X-et is támogatja a plugin.

 

All Points Bulletin Reloaded (harmadik személyű lövöldözős)

Megjelenése után úgy egy évvel a multiplayer Grand Theft Autónak is nevezett APB eredeti fejlesztője a játék alacsony színvonala miatt lehúzhatta a rolót, ám a cím jogait megszerző GamersFirst végül összekalapálta a játékot, és bárki számára játszhatóvá tette.


A sandbox világban a játékosok rendőrök és bűnözök bőrébe bújva, akár teljesen véletlenszerű csapatokba verődve hajthatnak végre különféle feladatokat. Az egykattintásos csapatkereső azért is remek, mert így bármikor ott lehet hagyni a játékot, nem szükséges egy stabil baráti kör a mókához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.