Hirdetés

Ingyenes online tanfolyamokat indított a Google



|

Magyarországon is elindult az üzletfejlesztésre fókuszáló Digital Workshop.

Hirdetés

A mai napon hazánkban is elérhetővé vált a Google alapvető internetes készségek fejlesztésére kitalált Digital Workshop online kurzusa. A teljesen ingyenesen igénybe vehető szolgáltatás végső soron az üzletre fókuszál, például a kisebb cégek online jelenlétének létrehozásáról, továbbá a nemzetközi piacon való terjeszkedési lehetőségekről is tanulhatnak az érdeklődők.

Hirdetés


"Az internet rendkívül hasznos eszközt jelenthet a társadalom számára a fiatal szakemberek és a vállalkozások fejlődésének előmozdításához. Az online tanfolyam magyarországi elindításával az a célunk, hogy felruházzuk a szükséges digitális készségekkel a magyarországi munkavállalók jelenlegi és későbbi generációit, és segítsük a kis- és középvállalkozásokat növekedésük felgyorsításában, valamint a nemzetközi piacok elérésében" - nyilatkozta Heal Edina, a Google Magyarország vezetője.


"A magyarországi vállalkozások nem használják ki teljes mértékben a digitális eszközök előnyeit. Jelenleg a kis- és középvállalkozások csupán 64%-a rendelkezik saját weboldallal (szemben az EU15 79%-os átlagával), csak a 26%-uk használja a közösségi oldalakat (szemben az EU15 43%-os átlagával) és mindössze 9,8%-uk végez online értékesítést (szemben az EU15 14,6%-os átlagával). Noha a magyar kis- és középvállalkozások részéről jelentős kereslet mutatkozik az infokommunikációs szakemberek iránt, az ilyen szakembereik vagy más dolgozóik számára infokommunikációs képzéseket nyújtó vállalkozások aránya jóval az EU15 átlaga alatt van" - olvasható a Google sajtóközleményében.


A Digital Workshop programot a digitalworkshop-hu.withgoogle.com oldalon lehet elérni.


(Nyitókép: Marco Monetti)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.