Hirdetés

Video Booth 2.3



|

A PC World mellé e hónapban egy teljes verziós multimédiás íróprogramot, valamint egy webkamera szoftvert adunk ajándékba. Nézzük, hogy mire képes a Video Booth!

Hirdetés

Az Ashampoo Burning Studio 2012 mellett egy webkamera-szoftverrel is kedveskedünk mókás kedvű olvasóiknak az új évre való tekintettel. A Video Booth segítségével eltorzíthatjuk az arcunkat, a Time Square kivetítőjén jelenhetünk meg, illetve akár egy mókus vagy más állat fejét is magunkra húzhatjuk. Az effektek számát tekintve meglehetősen gazdag a szoftver: 32 fajtát beépítetten tartalmaz, a Get More gombra kattintva pedig legalább 100 másikat tölthetünk le a fejlesztő weboldaláról, amely lista folyamatosan bővül.

 



Itt megállnánk egy szóra, mivel a program két változatban érhető el: az ingyenes verziója mellett rendelkezik egy Pro kiadással, amelyért alapesetben 50 dollárt kér a fejlesztő. A magyar PC World számára készült exkluzív verzió nevében nem jelzi, de bizony egy Pro képességekkel megáldott kiadásról van szó, azaz az alapeffekteken és a programfrissítéseken kívül lehetőségünk van lementeni a felvett mozgóképeket (.mpg formátumban) és fotókat, ezenfelül webes megosztási lehetőségekkel is rendelkezik a Video Booth. Videó esetén egyelőre a YouTube, fényképnél pedig a szolgáltató saját oldala érhető el kimenetként. Ezen túl jogosultak vagyunk a heti rendszerességgel érkező – legalábbis ez a gyártó vállalása – új effektek letöltésére és használatára, vagyis gyakorlatilag minden rendelkezésünkre áll, amire csak a program képes.

Szamárfül és sárkány

A letölthető effekteknél egyébként kilenc kategória közül választhatunk, amiket nézzünk is meg részletesen, mivel azok adják a Video Booth lényegét. Az Accessory egy tréfás kiegészítőt varázsol a fejünkre, legyen az egy sapka, egy szamárfül vagy egy zombiszem. Az Animation kiegészítők a nevükből adódóan egy animációt helyeznek el a webkamera képén, például egy várat építő hódot. A Background csomagok minden esetben a háttérrel manipulálnak. Ekkor az effekt élesítését követően el kell távolodni a gép elől, hogy a szoftver érzékelhesse a hátteret, majd miután ezt megtette, akkor a megjelenő testünk alapján kiszámítja azon területet, ahol a kitörő vulkánt, vagy a repülő sárkányt meg kell jeleníteni.

Ez elméletben jól hangzik, ám sajnos gyakorlatban nem működött a tesztünk során – remélhetőleg e funkciót a közeljövőben továbbfejlesztik majd. A negyedik, Distortion eltorzítja a webkamera képét, nagyjából úgy, ahogy azt a vidámparkban a torz tükrök teszik. Az Emotion effektek egy réteget helyeznek a megjelenített felületre, általában valamilyen érzelmet vagy hangulatszöveget. Itt az arcfelismerés jól működik, ami egyébként a többi kategóriára is igaz, egyedül a háttér meghatározása problémás.

 



A Face csomagok valamelyik rajzfilmfigura, színész vagy focista képével helyettesítik az arcunkat. Itt Pókembertől kedve Micimackón át egészen Cartmanig minden megtalálható, ezek talán a legviccesebb pakkok. A Filter effektekre ugyanez már nem igaz, hiszen nem tesznek mást, mint egy szűrőt tesznek a képre. A Frame csoport hasonló az animációkhoz annyi különbséggel, hogy ezen esetben nem egy animált szereplő jelenik meg, hanem az egész webkamera képére egy animált felület kerül – például egy pókháló vagy diszkófény –, amely réteg minden esetben felül lesz. Végezetül a legösszetettebb effekteket a Scene csomagoktól várjuk, azok ugyanis fogják a webkamera képét, és egy jelenetbe illesztik be, például egy laptop képernyőjébe, egy festmény helyére vagy egy óriásplakátra. Legyen szó bármelyik effektről, háromféle módon menthetjük el a képeket: készíthetünk egy fotót, sorozatfelvételt, illetve egy videót is.

Mókára termett

Sajnos a program nem biztosít szinkron kommunikációt, azaz rajta keresztül nem beszélgethetünk az ismerőseinkkel. Ez komolyan korlátozza a használhatóságát, hiszen így maximum az elkészített fényképeket küldözgethetjük, valamint a YouTube-megosztáson keresztül küldhetünk egy üdvözlést távoli barátaiknak. Ám sajnos mivel a webkamera képére kell hagyatkoznunk, az vélhetően rosszabb lesz, mintha ugyanezt egy videokamerával tennénk meg. Ezenfelül probléma,  hogy az effekteknél nem járhatunk körbe, valamint sok esetben nem jelennek meg az animációk a galériában, így csak vakon választhatjuk ki azokat. Ettől függetlenül a szoftver kellemes perceket tud okozni a felhasználójának a hibái ellenére is.

 



Adatok:

- fotók és videók felvétele a webkamera segítségével
- sorozatfelvétel-lehetőség
- direkt YouTube-megosztás
- videók mentése .mpg formátumban
- több mint 30 beépített effekt
- bővíthető effekttár
- Fejlesztő: Video Booth
- Ár: a PC World olvasóinak ingyenes
- Web: my-video-booth.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.