Hirdetés

Járdába épített vészfényekkel kísérletezik Augsburg



|

Az önfeledten mobilozó járókelők védelme érdekében indult a teszt.

Hirdetés

Az elmúlt években alaposan megnőtt az olyan balesetek száma, amelyek során az önfeledten mobilozó járókelők nem vették észre a forgalomirányító lámpa vörös jelzését, nem néztek körül a járdáról való lelépés előtt. Németországban legutóbb márciusban történt emiatt halálos baleset, amely során egy 15 éves müncheni lány vesztette életét.

Hirdetés


A bajorországi Augsburg városa most megpróbál valamit kezdeni a problémával, kísérleti jelleggel több gyalogátkelő burkolatába is LED-es fényforrásokat építettek. A forgalomirányító lámpa vörös jelzése esetén vörösen villognak a vészfények, remélhetően ezt már észreveszik a kezükben tartott mobiljukra meredő járókelők.


(Fotó: Matthew Kenwrick)


Stephanie Lermen, Augsburg szóvivője szerint az extra fényeket egyelőre két olyan gyalogátkelőnél telepítették, amelyek esetében feltűnően gyakori problémát jelentenek a mobiljuk nyomogatásába belefeledkező gyalogosok. A szóvivő szerint mindkét átkelőhely útba esik az egyetemre igyekvő, tömegközlekedést igénybe vevő diákok jelentős részének.


(Forrás: The Verge, N-TV)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.