Hirdetés

Játékkal kezelik a bekattant katonákat



|

Játékok segítségével enyhítik a frontról hazatért katonák lelkét.

Hirdetés

Mivel a különböző hadszínterekről hazatérő katonák lelke igen sok esetben sérül, egy érdekes módszerrel próbálják gyógyítani őket Amerikában: virtuális valóságot hoznak létre számukra, ahol VR sisakok segítségével újra átélhetnek háborús bevetéseket és a fronton tapasztalt körülményeket. A szimulációhoz a Full Spectrum Warrior nevű játék szolgál alapul, melyet ugyan a haditengerészet segítségével, katonai gyakorlatozásra fejlesztettek ki, de tavaly már játékszoftverként kereskedelmi forgalomba is került.


Sokan furcsállják ezt a "kutyaharapást szőrével" típusú gyógyítási kísérletet, de a pszichológiai kutatócsoport vezetője, Dr. James L. Spira más megvilágításba helyezte a módszert. Szerinte a terápia célja az, hogy a katonákat viszonylag rövid időszak alatt érő, sokkoló élményeket segítsen feldolgozni és értelmet adni nekik azáltal, hogy újra átélik őket. A kutató szerint már kimutathatóak eredmények, hiszen a frontról hazatérő katonák jó része küzd valamilyen lelki torzulással - agresszivitással, kényszerképzetekkel - de a kísérletek alanyai sokkal nyugodtabbak és szociálisabbak lettek a kezelés után.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.