Hirdetés

Játékok közvetlen árusításába kezd a Twitch



|

Természetesen a streamelők is részesednek majd az eladásokból.

Hirdetés

Az elmúlt években meglepően komoly szórakoztatóipari jelenséggé vált a videojátékok élő közvetítése, a sportágat egyértelműen az Amazon által birtokolt Twitch uralja. A szolgáltatás ma régóta várt, és magától értetődőnek tűnő funkciót jelentett be: tavasztól kezdődően pár kattintással a Twitch felületén is megvásárolhatóak lesznek egyes játékok. Nem mindegyik, csak amelyek kiadói vagy fejlesztői megállapodást kötöttek erről a Twitch-csel, a leszerződött nagyobb nevek közül az Ubisoft, a Telltale Games, a Paradox Interactive, továbbá a tinyBuild emelhetőek ki. A funkció elsőként az Egyesült Államokban válik majd elérhetővé, azonban bevallott cél a minél gyorsabb nemzetközi terjeszkedés.


Hirdetés


A beszámoló alapján a játékok eladásából származó bevétel 70 százaléka vándorol majd a kiadókhoz vagy fejlesztőkhöz, a Twitch része 25 százalék, a maradék 5 százalékot pedig a a játékokat közvetítő gamerek kapják. A vásárlók nem csak a megvásárolt játékot kapják a pénzükért cserébe, hanem egy "Twitch Crate" is üti a markukat, ebben véletlenszerű emotikonok és jelvények, továbbá a Twitchen belül használatos Bits fizetőeszköz is lesz.



A bejelentés legérdekesebb része ettől függetlenül az, hogy a megvásárolt játékokat nem más szolgáltatásokban beváltható termékkulcsok formájában kapják meg a vásárlók, hanem a Twitch Launcher alkalmazáson keresztül érhetik majd el. Nagyon úgy tűnik, hogy az Amazon szép lassan megpróbál közvetlen riválist állítani a Steamnek, és ehhez a gamerek közében közismert és közkedvelt Twitchet kívánja felhasználni.


(Forrás: Engadget | Nyitókép: Twitch)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.