Hirdetés

Játszanál irodai PC-den? Így lesz élvezetes!



|

Egy jó PC-n nem kérdés, hogy élvezetes a játék, de mit tegyünk, ha irodai géppel kell izgalmassá tennünk a délutánunkat? Hát ezt!

Hirdetés

PC-n játszani hatalmas élmény, és ami a legjobb, hogy nem csupán sok százezer cím közül válogathatunk, de egy PC-t szinte mindenhol találunk, legyen az otthon vagy az irodában. A boldogságot azonban beárnyékolja, hogy ezen PC-knek a jelentős része igen gyenge a mai játékokhoz, sőt, csoda, hogy a Word fut rajta. Ez azonban nem tántorítson el, és ahelyett, hogy bulvárhíreket böngészünk szabadidőnkben, inkább töltsünk be egy játékot és üssük el az időt szórakozással. Figyelem! Senkit nem bátorítunk a munkahelyi, iskolai kötelességek elhanyagolásra! A munka helyetti játék következményeiért felelősséget nem vállalunk senki helyett!

Hirdetés


Vissza az arany időkbe

A Steam csodálatos játékokkal van tele: ott van például a Witcher legújabb része vagy a GTA V, de nem csak ezekkel érdemes játszani. Például sok az ingyenesen játszható cím és régebbi, akár irodai gépeken is szuperül futó játék, vagy az izgalmas kaland- és ügyességi játékok, amelyeknél külön előny a Steam: amit nem sikerül a munkaidő végéig befejezni, azt este otthon folytathatjuk.


A régi játékokat is érdemes elővenni – ha sok az időnk, jöhet egy Red Alert küldetés, ha pedig csak a kávépénzt spórolnánk meg, hát játsszunk le egy menet Quake III Arena-t vagy Unreal Tournamentet és máris felébredünk a szürke munkanapból. A legtöbb játéknál érdemes a Windowsba beépített kompatibilitási varázslót futtatni – ez a legtöbb esetben segít, de ha így sem megy, vagy a felbontást nem tudjuk HD/FHD-ba váltani, látogassunk el a www.play-old-pc-games.com weboldalra, ahol rengeteg játékhoz pontosan leírják, hogy milyen módon lehet modern gépeken is játszani.


Az is előfordulhat, hogy nincsenek jogaink programot telepíteni az irodai gépre. Ilyenkor érdemes az Internet Archive óriási gyűjteményét felkeresni böngészőnkkel. Összesen 2602 játékot indíthatunk egyetlen kattintással: csupa olyan játékot, amely élvezetes, régi, ingyenes, fizetnünk soha, sehol nem kell, ahogy telepítenünk sem és még csak felugró reklámoktól sem kell tartanunk. Elég egyetlen pillantás, máris olyan klasszikusokat találhatunk, mint például a Stunts, az Aladdin, a Wolfeinstein 3D, a Price of Persia vagy a Street Fighter II, Donkey Kong, Dune 2 vagy Pac-Man. Csodálatos címek!


Újra együtt

Nemrég felmerült baráti körben, hogy jó lenne felidézni a régi LAN-partik hangulatát, méghozzá úgy, hogy ismét összeülünk helyi hálózaton játszani. Nem, nem interneten, mindenki otthon, headsettel a fején, hanem egymás mellett, előtt, egymásra ordítva, röhögve, fenyegetőzve önfeledten. Erre jött a kényelmes kifogás, hogy ugyan autó van, mégsem akarja senki sem cipelni nagydarab asztali PC-jét, sőt, olyan is akadt, akinek már nincs is játék PC-je. A megoldás is hamar jött, mégpedig úgy, hogy kitaláltuk, mi a közös nevező: ez a munkára használt notebook. A 4-5 gép, egyet leszámítva mind integrált grafikus vezérlővel szerelt, és az az egy kakukktojás sem kimondottan acélos, akár egy Razer Blade. Ezeken a gépeken sajnos még a 4-5 évvel ezelőtti FPS-ek és komolyabb stratégiák sem futnak, ezért hamar vissza is jutottunk a régi játékokhoz: Duke Nukem 3D, Doom, Quake 3 Arena, C&C, Carmageddon – ezek vígan futnak végtelen FPS-sel, az élmény pedig maximális.

Klasszikus lanparti, boldog ismeretlenekkel


A hálózat beállítása nem volt különösebben nehéz, mindössze egy extra switchet pakoltunk be, hogy mindenki LAN-on kapcsolódjon és máris indult a gépek összehangolása és a játékok sorrendjének kiválasztása. Mindezt irodai notebookokkal, mindenféle extrém kiegészítő vagy szoftver felhasználása nélkül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.