Hirdetés

Jetpacket kapnak a dubaji tűzoltók



|

Összesen 20 darabot, egyenként olyan 150 ezer dollárért.

Hirdetés

Az elmúlt évtizedekben rakétatempóban fejlődött Egyesült Arab Emírségek, a jövőjét többek közt a turizmusban látó Dubaj különösen nagyszabású fejlesztéseket hajtott végre az infrastruktúra tekintetében. A bő kétmilliós lakosú város sziluettjét a felhőkarcolók határozzák meg, ám ezek vonzereje némileg csökken, mikor tűz üt ki bennük.

Hirdetés


A toronyházak természetesen rendelkeznek tűzvédelmi rendszerekkel, ám időnként előfordul, hogy a tűzoltók magasabbra szeretnének jutni, mint ahogy azt a tűz éppen engedi. A város vezetése kitalálta a megoldást: rendeltek 20 jetpacket, és két kiképzésre használható szimulátort az új-zélandi Martin Aircraft Company-től. A jetpackek darabja olyan 150 ezer dollárba (~43,6 millió forintba) kerül.


Természetesen nagy teljesítményű egységekről van szó: a jetpackek dupla ventilátorát egy V4-es motor hajtja, papíron akár 914 méteres magasságba is képesek felemelkedni, a végsebességük pedig 74 km/h. Egy tankolással olyan 30 percig képesek a levegőben maradni, a hatótávolságuk 30-50 kilométer.


A dubaji vezetés nem csak a tűzoltóknak biztosít majd hozzáférést a jetpackekhez, egyéb polgári védelmi célokra is engedélyezik majd a bevetésüket.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.