Hirdetés

Jöhet egy ajándék Arduino?



|

Intel Genuino 101 mikrogépet ajándékozunk a leggyorsabb táborozóinknak.

Hirdetés

Eddig sem volt kérdés, hogy az egyik legmenőbb programozó tábort idén Révfülöpön - a másikat pedig Balatonlellén - érdemes keresned. Az ESET főtámogatásával megrendezett HelloWorld Robotprogramozó tábor keretén belül ugyanis a táborlakó 10-18 éves gyermekek elkészíthetik az első számítógépes játékukat, kipróbálhatják a 3D nyomtatást, robotokkal versenyezhetnek, berendezhetik a saját virtuális világukat, illetve az IoT-alapú fejlesztésbe is bepillantást nyerhetnek, felokosítva a körülöttük megtalálható eszközöket.





Az Intel jóvoltából az Arduino alapú tananyaghoz a megfelelő tárgyi háttér is biztosítva lesz, hiszen azon diákjainkat, akik április 30-ig befizetik a HelloWorld Robotprogramozó tábor teljes részvételi díját egy közel 10 ezer forint értékű Intel Genuino 101 mikrogéppel ajándékozzunk meg. Természetesen az ajándék azon lakóiknak mindenképpen jár, akik a tábor díját már korábban befizették nekünk.





Nem akármilyen mikrogépről van szó, ahogy a fenti videón is látható! A Genuino 101 (Egyesült Államokban Arduino 101) két szempontból is figyelmet érdemel. Egyrészt ez az első kereskedelmi forgalomban is megvásárolható eszköz, amelyben az apró és alacsony áramigényű Intel Curie modul dolgozik, másrészt ez az első x86-os lapka kifejezetten barkácsolóknak célozva. A mindössze 86 milliméter hosszú és 53 milliméter széles alaplap teljes egészében kompatibilis az Arduino Uno kiegészítőkkel, ám az ATmega328 chip helyére épített Curie jelentős teljesítménybeli előrelépést kínál a két 32 MHz-es processzormagjával - x86 (Quark) és ARC (Argonaut RISC Core) - az elődjeihez képest, ráadásul egy Bluetooth LE, egy gyorsulásmérő és egy giroszkóp modult is tartalmaz, vagyis Genuino 101 akár mobileszközeinkkel is kommunikálhat.



Hirdetés


A laphoz 14 digitális - azon belül is 4 PWM - és 6 analóg tűn keresztül csatlakoztathatjuk a perifériáinkat és szenzorjainkat, míg a tápellátásnál 3,3-5 V áll rendelkezésünkre. Ígérjük, hogy a táborban lesz mit csatlakoztatni a lapkához, hiszen féltucatnyi Grove kezdő szettet is magunkkal viszünk majd Révfülöpre, amelyeket kisorsolunk majd a legügyesebb táborozók között. Nem akármilyen egy hét vár ránk.

Időpont: július 10-15 és július 17-22 (6 nap, 5 éjszaka)
Ár: 45 900 forint (tartalmazza a napi háromszori étkezés, a szállás, a foglalkozások és a felhasznált anyagok díját, valamint az áfát)
Helyszín: Balaton, Hotel Révfülöp ( 8253 Révfülöp Halász utca 37.)
Korosztály: 10-14 és 14-18 év

További információ és jelentkezés: hello.pcworld.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.