Hirdetés

Jön a 3D Flash Player



|

A Flash 3D homályba burkolt jövője az októberi Adobe Max konferencián mutatja meg magát.

Hirdetés

Az Adobe elkezdte a fejlesztőmunkákat, azzal a céllal, hogy a 3D megjelenítés is beköltözzön a Flash platformra. Először az októberben megrendezendő fejlesztői konferencián láthatunk majd valamit az újdonságból.

 

Egészen pontosan 2010. október 23-27-ig tart majd az Adobe Max 2010 szakkiállítás és vásár, melynek programfüzetében szemfülesek Flash Player 3D Future cím alatt bukkanhatnak rá arra az előadásra, mely a platform jövőjét hivatott körvonalazni, benne a három dimenziós megjelenítés részleteivel.

 

Az előadás hallgatói „mélyen elmerülhetnek a következő generációs 3D API részleteiben, mely a Flash Player közelgő kiadásába lesz beépítve" - ez áll a programfüzetben. A Flash Player a felhasználók számára ingyenesen elérhető bedolgozó modul, mely lehetővé teszi, hogy a böngészőben játékok, alkalmazások fussanak és multimédiás tartalmak jelenjenek meg. Például a népszerű video-megosztó oldal, a YouTube is Flash videót használ.

 

Thibault Imbert, egy Flash termékmenedzser blogbejegyzésében nagy eseményként ecseteli a közelgő előadást: „Ha valaki benne van 3D játékok fejlesztésében, a fokozott valóságérzetet nyújtó (augmented reality) tartalmak készítésében vagy éppen csak weboldalakat fejleszt, akkor nem hagyhatja ki ezt az előadást."

 

Az Adobe egyelőre hivatalosan nem kommentálta a közelgő előadást illetve a Flash Player mögött zajló 3D fejlesztések hírét. Így pontosan nem tudható egyelőre, hogy egy gazdagabb, hardver gyorsítással támogatott 3D fejlesztőrendszerről van-e szó, vagy a legújabb Full HD 3D házimozi rendszerekhez hasonlóan a mélyebb térérzet érdekében 3D szemüveges támogatást kap a Flash Player.

 

 

 

Flash 3D
Flash 3D

 

 

 

A jelenlegi Flash is kínál 3D lehetőségeket

 

 

Eddig is kínált 3D animációs eszközöket az Adobe Flash, de az új platform gazdagabb 3D élményt nyújthat. Ez fontos fejlesztés lehet a 3D játékok és mozgókép anyagok szempontjából.

 

Az ügy szempontjából nem mellékes az Adobe és Apple között folyó nyílt összetűzés, mely annak kapcsán támadt, hogy a az Apple nem tesiz lehetővé Flash tartalmak lejátszását iPhone és iPad készülékein. Az Apple saját bevallása szerint a HTML5 kínálta videós és hang lehetőségeket preferálja, emellett Steve Jobs, a cég vezére nyilvánosan hibásnak, lassúnak és energiaigényesnek nevezte a Flash Playert.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.