Hirdetés

Jön a tömeges megfigyelés Franciaországban



|

A terrorizmussal gyanúsítottak esetén nem kell bírói jóváhagyás a kukkoláshoz.

Hirdetés

Európában is egyre nő a feszültség az internetes megfigyelés miatt, hiszen a hatóságok szeretnének minden lehetőséget megragadni a terrorcselekmények megakadályozására, ám cserébe az állampolgároknak le kell mondaniuk a privát szférájuk egy részéről.

Hirdetés


A francia alkotmánybíróság csütörtök éjszaka alkotmányosnak ítélt egy még májusban a parlament által elfogadott törvényt, amely nem pusztán a francia netezők tömeges internetes monitorozását teszi lehetővé, de a terrorizmussal gyanúsított személyek esetén nem köti bírói végzéshez a megfigyelést. Utóbbi alatt olyan dolgokra kell gondolni, mint az internetes és telefonos kommunikáció lehallgatása, de a hírszerzés akár be is poloskázhatja a célszemélyek otthonait, billentyűleütéseket figyelő kémprogramot telepíthet a számítógépeikre.


A helyi internetszolgáltatóknak innentől kezdve metainformációkat kell gyűjteniük az ügyfeleikről, az adathalmazhoz szabad hozzáférést kell biztosítaniuk a bűnüldözés és hírszerzés számára. A törvény kritikusai szerint a jogalkotók egyrészt általánosságban véve túllőttek a célon, másrészt pedig nem felügyelhető a hatóságok ezen törvény által biztosított tevékenysége.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.