Hirdetés

Jönnek a Disney rajzfilmek 3D-ben



|

Összesem négy klasszikus kedvenc szerepel a listán.

Hirdetés

Ki ne emlékezne a Szépség és a szörnyre vagy az Oroszlánkirályra? Gyönyörűek voltak 2D-ben is, de a Disney úgy gondolja, hogy 3D-ben mutatnának olyan jól, hogy az emberek újra bemenjenek miattuk a moziba.

 

 

A Disney, felbuzdulva az Oroszlánkirály 3D-s változatának sikerein, ami mintegy 80 millió dollárt hozott a konyhára. Ez nem tűnik túl soknak - összevetve például a Pixar Up című újdonságával, mely 730 milliót fialt -, de mégis egy jelentős összeg a viszonylag csekély munkabefektetéshez és ahhoz képest, hogy a legtöbben egyszer már látták a filmet.

 

Talán épp ez a kis extra bevétel engedett szabad utat a további 2D-3D rajzfim projekteknek. Január végén jön a Szépség és a szörny, 2012. szeptemberben a Némó nyomában, 2013 január 18-án a Szörny RT, 2013 szeptemberében pedig a Kis hableány.

Sokak számára még egy bőr lenyúzásának tűnhetnek a 2D-3D projektek, hiszen az amúgy is számítógéppel készített projekteket pusztán újra le kell képezni sztereoszkopikus változatban, a művelet szakértelmet és gépidőt igényel, de az eredeti anyagokkal és a meglévő gépparkkal ez nem jelenthet túl sok extra kiadást. Alan Bergman, a stúdió elnöke szerint a nagy történetek és karakterek aranyat érnek és szerencsére ezekből bőven van a Disney kincstárában, magyarán a cég kézenfekvőnek tartja szellemi vagyonának további kiaknázását. Persze a nézők, hírolvasók véleménye szerte a világon megosztott, de többségük ügyes lehúzásnak tartja a 2D-3D projekteket és értetlenül áll az iparág 3D-orientáltsága előtt.

 

Nem nyilatkozott a Disney a még régebbi, nem számítógéppel animált filmek várható sorsáról. A klasszikus cartoon projektek 3D-vé alakítása már korántsem csak gépidő és szoftver kérdése, a sztereoszkopikus nézet elkészítése nagyon munkaigényes lenne, így ezeket valószínűleg továbbra is kénytelenek leszünk 2D-ben nézni. Valahogy majd kibírjuk.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.