Hirdetés

Kalóz filmet adtak Irán egyik állami tévécsatornáján



|

Állítólag nem szokatlan a kalóz tartalmak vetítése az állami adókon.

Hirdetés

A világ legtöbb országában komoly bajba kerülhetnek a kalózok, amennyiben rájuk szállnak a jogvédelemmel foglalkozó ügynökségek, de például Iránban jelenleg nincs sok becsülete a külföldi szerzői jognak. A TorrentFreak beszámolója alapján a helyi törvények elsősorban az iráni állampolgárok szerzői jogainak védelmére lettek kitalálva, a külföldi anyagokat warezolók tulajdonképpen érinthetetlennek mondhatóak.

Hirdetés


A legutóbbi incidens során a fiatalokat célzó IRIB TV3 állami tévécsatorna warezolt egy jót, néhány napja a nézőik a Yang tábornok megmentése című filmet tekinthették meg. A képen folyamatosan látható volt a Tinymoviez kalózportál vízjele, valószínűleg onnan töltötték le a mozit. Az ügy pikantériája, hogy a kérdéses portált sok másik hasonló webhelyhez hasonlóan blokkolják az iráni netszolgáltatók, ugyanis meztelenséget tartalmazó anyagok tölthetőek le róla.


Iráni források szerint nem egyszeri esetről van szó, az állami televíziókat többször rajtakapták már warezolt filmek, sorozatok, sőt: akár focimeccsekről készült felvételek vetítésén. Ezen felül a helyi viszonyokat ismerők szerint az sem szokatlan, mikor a saját műsoraikhoz nem licencelt zenéket használnak fel. Az iráni állami tévék valamelyike által már biztosan vetített kalóz filmek közt a Django elszabadul is megtalálható, úgy tűnik Quentin Tarantino alkotásait mindenki imádja warezolni.


(Nyitókép: IMDB)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.