Hirdetés

Kamu volt az egész Ashley Madison?



|

A női felhasználói profilok 99 százaléka fiktívnek tűnik.

Hirdetés

Az elmúlt nagyjából két hétben óriási médiafigyelmet kapott a házasságtörőkre specializálódott Ashley Madison társkereső adatlopási ügye. A hackerek több gigabájtnyi kilopott adatot hoztak nyilvánosságra, a komplett felhasználói adatbázistól a legkülönfélébb belsős dokumentumokon át a céges levelezésig szinte minden kikerült.

Hirdetés


Az elmúlt napokban természetesen sokan nekiálltak vizsgálni az adathalmazt, így folyamatosan jönnek a többé-kevésbé érdekes információk. Az eddigi talán legnagyobb bombát most a Gizmodo egyik munkatársa dobhatta. Annalee Lewis arra volt kíváncsi, hogy hány felhasználó nyitotta meg legalább egyszer a társkereső beérkezett üzeneteket tartalmazó felületét, ezt is naplózta a rendszer.



A számoktól valószínűleg csattannak majd az állak: a felületet 20 milliónál is több férfi, de csak 1492 női felhasználó nézte meg. Ezen felül a női felhasználók esetében több ezer esetben a vállalathoz tartozó e-mail címek voltak megadva elsődleges kapcsolati pontként, a regisztrációkor naplózott IP-címek pedig nem ritkán a localhostra (127.0.0.1) mutattak.


Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy az Ashley Madison által reklámozott 5,5 millió női felhasználónak a 99+ százaléka soha nem használta a szolgáltatást, ezen fiókok többségét jó eséllyel maga a cég hozta létre a férfiak megtévesztésére.


(Forrás: ExtremeTech | Nyitókép: Harsh Agrawal)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.