Hirdetés

Karácsonyi játékláz



|

A gyerekek biztosan találnak valami játékot a fa alatt, de mi van a felnőttekkel? Széles ingyenes kínálatból választhatunk az interneten, ha olcsón szeretnénk egy kis hangulatos szórakozást.

Hirdetés

 

Puzzle, mahhjong és tili-toli év végéig

 

Megvan a hagyományos papír képkirakó játék (puzzle) varázsa, de ha most nincs kedvünk lerohanni a boltba és kiadni néhány ezer forintot egy kisebbfajta feladványért, akkor szóba jöhet a Free Christmas Games kínálata is. Itt számos kirakó-párosító jellegű játék böngészőben játszható (Java) változatát megtaláljuk, abszolút mikulásos hangulatban. A Puzzle változat valóban puzzle, a jellegzetes alakú darabkák egérrel vontathatók a helyükre. Szerintünk élőben könnyebb, de ez ingyen van.
Sokkal érdekesebb a Mahhjong, ahol nem szemtépő kínai írásjelekkel, hanem nekünk, európaiaknak kicsit testhezállóbb mikulás, fenyőfa és hóember motívumok párosításával kell megtisztítanunk a játékasztalt. Kedves gesztus, hogy nagyobb ikonos, kistáblás változatban is megvan itt ugyanez, ez sokkal inkább gyermekek - vagy gyermeki lelkületű felnőttek - kitartásához méretezett. Bizony megvan még a klasszikus Sokoban is és memóriajátékkal is elüthetjük az időt, érdemes ellátogatni az oldalra.

 

 

freechristmasgames.jpg

 

 

Disztingvált akció

 

Sajnos a Quake karácsonyi változatban nem érhető el (pedig milyen jól esne egy kis beigli-vető párbaj), de azért disztingvált akciójátékokat találunk a témában. Ilyen például a Snowfight 3D, mely valódi háromdimenziós akció a javából. Hógolyózhatunk (virtuális) hanyattesésig, anélkül hogy a hideg hólé a nyakunkba folyna. Ez is böngészőből fut, ha a Shockwave bedolgozó telepítve, akkor azonnal indulhat is a csata.

 

 

snowfight3d_k.jpg

 

 

Nem lehet könnyű a dolga a Szantaklóznak, ha egyetlen éjszaka alatt kell kézbesítenie ennyi ajándékot, ezért a Rooftop Madness flash játékban már modern korunk követelményeihez igazodva gépesített repülő szánnal vehetjük fel a szolgálatot. Rajtunk múlik a gyermekek jókedve, úgyhogy ne okozzunk csalódást és szépen dobáljuk bele az ajándékokat a kéményekbe. Előtte nem árt CASCO-t kötni a szánra, mert lángfújó kémények, madarak és rosszindulatú támadók akadályozzák a munkát. Mi elég hamar elbuktuk a nemes küldetést.

 

 

rooftopmadness.jpg

 

 

Egy kis kreativitás

 

Ha a Mindenható nem lenne időmilliomos, akkor bizonyosan kapkodnia kellene hóeséskor, hiszen állítólag nincsen két egyforma szerkezetű hópehely. Segíthetünk neki saját hópelyheink megtervezésével. A Make-a-Flake segítségével egy egerünk vezérelte virtuális ollóval megalkothatjuk a profil alapját, amiből többszörözéssel áll elő a végleges mű. Kell hozzá kézügyesség, viszont legalább nem papírszemeteljük tele környezetünket szórakozásból. A galériában megtekinthetjük mások munkáit is, némelyiken látszik, mennyi időt és ötletességet ölt bele készítőjük, érdemes ott körülnézni.

 

 

makeaflake.jpg

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.