Hirdetés

Kaszát kapott az amerikai hadsereg robotkutyája



|

Nem sikerült elég praktikussá tenni az öszvérnek szánt eszközt.

Hirdetés

Szomorú hírrel szolgálhatunk a robotokat szeretőknek, ugyanis véglegesen kaszát kapott az amerikai hadsereg által tesztelt Legged Squad Support System (LS3). A Google tulajdonában lévő Boston Dynamics terméke ugyan 181 kilónyi teher hordozása esetén is lenyűgöző egyensúlyérzékről tett tanúbizonyságot, azonban a tesztelés során nehezen javíthatónak, továbbá túlságosan hangosnak bizonyult.

Hirdetés


A problémák megoldása érdekében a Boston Dynamics készített a robotból egy jóval kisebb, elektromos meghajtású modellt is. A Spot névre keresztelt verzió akusztikai szempontból már jelesre vizsgázott, de csak 18 kilónyi terhet bírt el, ráadásul a nagy testvértől eltérően kizárólag manuálisan lehetett irányítani.


Totális bukásnak ettől függetlenül senki sem tartja a robotöszvéres projektet, ugyanis a fejlesztése során rengeteg tapasztalatot szereztek a mérnökök, ezek a DARPA által finanszírozott egyéb kutatásokban is jól jöhetnek.


(Forrás: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.