Hirdetés

Kattintásszám alapján büntetné az EU a Google-t



|

Kiszivárgott az igencsak keménynek ígérkező trösztellenes eljárás néhány részlete.

Hirdetés

A techóriások és az Európai Unió harca tovább folytatódik. A májusban a Google felé belengetett 3 milliárd eurós versenyügyi bírság csak a jéghegy csúcsa, az Európai Bizottság ugyanis trösztellenes eljárást is folytat. A Reuters birtokában jutott információk alapján nagyjából képet kaphatunk arról, hogy minden eddiginél fájdalmasabb büntetésre számíthat a cég.

Hirdetés

A kiszivárgott dokumentumok nem csak az előtelepített appokért és szolgáltatásokért adott pénzbeli juttatásokat tiltanák be, hanem részletes tervezetet tartalmaznak a bírságok megállapításához is. Az Európában futó hirdetések kattintásszámai és appon belüli megjelenései mellett a Google Play áruház letöltéseit is alapul vennék, bár a pontos százalékok még nem ismertek.

A Bizottság szóvivője egyelőre nem kommentálta az értesüléseket, a Google pedig továbbra is kitart azon álláspontja mellett, hogy üzleti modelljük önkéntes partnerségen alapul. Az már szinte biztos, hogy az Intel és az Apple után a Google is megkapja a maga pofonját Európában, a kérdés csak az, mennyire fog nekik fájni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.