Hirdetés

Képek a megújuló Gimpből



|

A 2.5-ös változat nagy színmélységben és nem destruktív módban is működhet majd.

Hirdetés

Az előző, 2.4-es változatban alaposan felújították a kezelőfelületet, új kijelölő eszközök és egyéb eddig hiányolt lehetőségek jelentek meg, mégsem nyughatnak a nyílt forráskódú képszerkesztő alkalmazás fejlesztői. Az egyelőre instabil, de már betekintés-képes 2.5-ös változatban alapvető változások várhatók, kicserélik a kompozíciós- és szerkesztőmotort, amit GEGL (Generic Graphics Library) néven tisztelnek a hozzáértők. Ennek folyományaként nem csak a 24 bites RGB, hanem nagyobb színmélységek támogatása is megoldott lesz, egyéb színterek is helyet kapnak benne és lehetőség lesz nem destruktív szerkesztésre is.

 

gimp25.png

 

 

A Softpedia (katt ide) nemrég rávetette magát a Gimp 2.5 fejlesztői változatára, tőlük származnak az információk és az illusztrációk.

 

A megújult szövegkezelés:

 

 

gimp25text.png

 

 

Egy villanás az új GEGL beállításaiból:

 

gimp25gegl.png

 

 

 

 

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.