Hirdetés

Késik az intelligens kontaktlencse



|

A Novartis idén mégsem teszteli embereken a Google intelligens kontaktlencséjét.

Hirdetés

A Novartis már nem akarja 2016-ban embereken tesztelni az autofókuszra is képes intelligens kontaktlencsét, amelynek a fejlesztésében ugyanakkor stabilan halad előre a Google szakembereivel. 

Hirdetés

A cég szerint korai lenne megtippelni, hogy mikor kezdődhetnek a klinikai tesztek emberek bevonásával, ugyanis egy nagyon komplex technológiai eljárásról van szó. 

A teszteket egyébként az Alconnak kellett volna megkezdenie élesben, 2014-ben még azt remélték, hogy 5 éven belül a piacon lesz az új lencse. 

A Novartis és a Google két éve kezdett együtt dolgozni az automatikus fókuszálásra képes lencsén, illetve egy másikon, ami a vér glükózszintjét képes mérni. A Google egyébként az Alphabet Verily divíziójával dolgozik a termékeken. 

Az együttműködés kezdetét követően azonban az Alcon eladásai lejtőre kerültek, a vezetőséget leváltották - bár az eladás ötlete is felmerült, az innovatív projekteket nem állították le. Az okos kontaktlencse segíthet az Alconnak ismét növekedő pályára állni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.