Hirdetés

Készségfejlesztőek a számítógépes játékok



|

Hirdetés

Egy egyetemisták körében végzett kísérlet azt mutatta, hogy a számítógépes játékokkal rendszeresen játszó diákok gyorsabban találták meg a képernyőn a "célpontokat" mint azok, akik nem játszanak.

Alan Castel, a tanulmányt jegyző tudósok vezetője az eredmények kapcsán elmondta, hogy a számítógépes játékosoknak nincs speciális keresési stratégiája, egyszerűen csak sokkal gyorsabbak a "pásztázásban" mint azok, akik nem játszanak. Mindenki ugyanazt a keresési módszert használta, a számítógépes játékosok azonban gyorsabban hajtották végre a feladatot. Az Acta Psychologica folyóiratban publikált tanulmány megállapítja, hogy a videojátékok fejlesztik a vizuális érzékelést.

Castel elmondása szerint a különbség nem jelentős, a számítógépes játékokat játszók csupán néhány 100 milliszekundumos előnyben vannak a többiekhez képest. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ekkora különbség már elég lehet ahhoz, hogy egy kritikus forgalmi helyzetben a játékosok elkerüljék a balesetet. Castel elmondta, a kutatás legfontosabb célja annak felderítése, vajon a videojátékok használhatók-e olyan feladatokra, mint az agy rahabilitációja például egy stroke vagy emlékezetkieséssel járó balesetek után.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.