Hirdetés

Kétmillió felhasználót nyilvánított halottá a Facebook



|

Köztük Mark Zuckerberget is, de mostanra mindenki jobban lett.

Hirdetés

Magyar idő szerint péntek éjszaka némi zavar támadt az Erőben a Facebooknál, a szolgáltatás ugyanis körülbelül kétmillió felhasználóját halottnak nyilvánította. Az üzemzavar nem csak az átlagos halandókat érintette, átmenetileg Mark Zuckerberg is távozott az élők sorából. Természetesen gyorsan az illetékesek tudomására jutott a hiba, így néhány órán belül helyreállt a rend.


Hirdetés


A Facebook nem részletezte, hogy pontosan mi állt a különleges megemlékezőlapok hibás aktiválása mögött. A megemlékező oldalak bekapcsolását az elhunytak rokonai kérhetik a közösségi hálózattól, amennyiben képesek érdemben bizonyítani, hogy a szóban forgó családtagjuk valóban eltávozott, ezt például halotti bizonyítvánnyal tudják megtenni. Az adatlap átalakítása után az elhunyt felhasználók ismerősei automatikusan értesítést kapnak a halálhírről, éppen ezért is váltott ki pillanatok alatt nagy vihart a Facebook üzemzavara.



(Forrás: The Verge | Nyitókép: The Crunchies)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.