Hirdetés

Kiállításon a világ legelső fényképezőgépe



|

Makaóban, Kínában tekinthető meg az a kiállítás, amelynek főszereplője a világ legelső fényképezője.

Hirdetés

 

A világ legelső fényképezője nem hasonlítható a mai csúcskategóriába tartozó darabokhoz, de még csak kicsi méretéről vagy megtévesztő jellegéről sem beszélhetünk. Ez volt azonban az első.

 

A világon elsőként összerakott ilyen eszköz a Kínában, Makaóban tartott "A fényképészet feltalálása és a legkorábbi fényképek" kiállításon tekinthető meg sok más érdekesség mellett. A kiállítás múlt pénteken nyitottai meg a kapuit, és egészen augusztus 23-ig lesz látogatható.

 

A Makaói Múzeum mellett társrendező a Nicephore Niepce Múzeum Franciaországból - összesen 250 fényképeszeti régiség és 180 nagyon régi fotó lett kiállítva az előbbi francia múzeum, tizenkét további ilyen intézet, kultúrális szervek, gyűjtők, Nagy-Britannia, Amerika és Makaó segítségével.

 

A világ első fényképezőjét egyébként másik 20, szintén korai darabbal együtt a Nicephore Niepce Múzeum adta kölcsön. A múzeum a nevét arról a francia úrról kapta, akit 1826-os, első sikeres, "maradandó" fényképe miatt a fotográfia egyik atyjának tartanak.

 

worlds_first_camera.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.