Hirdetés

Kilophatták az Opera Sync bejelentkezési adatait



|

A cég automatikusan megváltoztatta 1,7 millió felhasználó jelszavát.

Hirdetés

Kellemetlen kötelességének eleget téve az Opera Software pénteken tájékoztatást adott ki, miszerint a vállalat egyes szerverein betörésre utaló aktivitást észleltek. A blogbejegyzés alapján csak az Opera böngészőkben opcionálisan aktiválható adatszinkronizációs szolgáltatást érintette a malőr, a felhasználók ennek segítségével a jelszavaikat, a könyvjelzőket, az előzményeiket szinkronizálhatják a különféle eszközeik között.


Hirdetés


A cég szerint jelenleg globálisan 350 millió felhasználó használ adatszinkronizációra képes Opera-kiadást, közülük csupán 0,5 százalék aktiválta az extra szolgáltatást, de persze még így is 1,7 millió potenciálisan érintett ügyfélről beszélünk. A támadáshoz használt biztonsági rés megszüntetését követően a vállalat elővigyázatosságból mindenkinél automatikusan lecserélte az Opera Sync jelszavát, a felhasználók a jelszócsere oldalon állíthatnak be maguknak új (és a régivel lehetőség szerint nem azonos) belépési kódot.



Egyelőre még folyik a nyomozás a betörés részleteinek kiderítése érdekében, de rendkívül valószínűtlennek tűnik, hogy a hackerek lemásolhatták volna a felhasználók felhőbe mentett jelszavait; jó eséllyel csak a Sync szolgáltatás a felhasználói neveihez és hashelt jelszavaihoz fértek hozzá.


(Forrás: Android Police, Opera | Nyitókép: Campus Party Brasil)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.