Hirdetés

Kína nem engedi a Foxconnak, hogy Trump kedvében járjon



|

A kínai kormány nem engedi meg, hogy a gyárakat Amerikába vigyék.

Hirdetés

A Nikkei Asian Review forrásai szerint a Foxconn hamarosan megkezdi egy új gyárüzem építését Kínában, Sencsenben. Ebben segítene a cég prototípusokat készíteni az Apple számára. 

Hirdetés

A régióban ez lenne a harmadik Foxconn gyár, itt van a vállalat főhadiszállása is. Jelenleg földterületet keresnek az üzem megépítéséhez. 

Eközben Terry Gou, a Foxconn elnöke elmondta a médiának, hogy a cég nem hagyja el Kínát. A jelentések alapján ugyanakkor aktívan dolgoznak azon, hogyan vihetnék Amerikába az iPhone-gyártás egy részét. Minderre azért van szükség, hogy az Apple elkerüljön egy 35 százalékos különadót. 

Donald Trump, Amerika következő elnöke azt szeretné, ha az amerikai cégek hazavinnék a gyártást vagy annak egy részét. A Foxconn azóta egy amerikai LCD-gyár felhúzásán is gondolkozik.

Miközben egyes gyártók nyitottabbak Trump ötletére, addig a kínai kormány nyomást gyakorolt a legnagyobb kínai üzletemberekre. Gou emiatt visszautasította, hogy elutazzon Trump beiktatására. A kormány megtiltja a kínaiaknak, hogy a gyárakat Amerikába költöztessék. 

A jól értesültek szerint Gou találkozni akar Trumppal, és a beiktatásra is elment volna, mielőtt azt a kormánya megtiltotta neki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.