Hirdetés

Kiváló vezetőt kapott a Tor Project



|

Shari Steele nélkül jelen formájában talán nem is létezne a szolgáltatás.

Hirdetés

Az elmúlt olyan két évben a szélesebb közönség által is megismert, anonim netezésre kitalált eszközöket kínáló Tor Project folyamatosan támadások kereszttüzében állt. Itt nem feltétlenül csak technikai lépésekre kell gondolni, a világ legkülönfélébb rendvédelmi szerveinek sem tetszik a bűnözők tevékenységeit is leplezni képes szolgáltatás.

Hirdetés


A nem feltétlenül támogató és barátságos légkörben rendkívül fontos, hogy a projekt vezetője a végsőkig elkötelezett legyen a kitűzött célok teljesítése terén, a Tor Project újonnan kinevezett ügyvezető igazgatója pedig pont ilyen személy. Shari Steele a digitális jogvédelem bajnokának is titulálható, 15 éven keresztül az Electronic Frontier Foundation ügyvezetőjeként tevékenykedett. Olyan 10 évvel ezelőtt konkrétan ő segített pénzügyi támogatást szerezni a Tor Project életre hívásához, nélküle a jelenleg ismert formájában talán nem is létezne a szolgáltatás.


A Tor Project élére való kinevezése alkalmából írt blogbejegyzése alapján Steele fő célkitűzéseit a Tor szélesebb felhasználói rétegekkel való megismertetése, továbbá a fenntarthatóbb infrastruktúra megteremtése jelentik.


(Forrás: Engadget | Nyitókép: Quinn Norton)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.