Hirdetés

Kivonult az Uber Magyarországról



|

Vasárnap délután felfüggesztette működését hazánkban a fuvarmegosztó szolgáltatás.

Hirdetés

2014-ben rajtolt el Magyarországon az Uber, s szinte rögtön támadások kereszttüzébe került. A szolgáltatás ellen természetesen leginkább a taxisok tüntettek, akik nehezményezték, hogy az applikációt használó sofőrökre náluk jóval kevésbé szigorú szabályozások vonatkoznak. Az új taxistörvény alapjaiban veszélyeztette volna a cég létezését, ezért inkább a kivonulást választották.

Hirdetés

Az Országgyűlés július 13-án elfogadott törvényjavaslata szerint kemény szankciókkal nézhettek volna szembe az Uber üzemeltetői és felhasználói. A ma életbe lépő döntés alapján a jogellenesen működő taxiszolgáltatások weboldalait és applikációit blokkolhatják, a nekik dolgozó sofőrök pedig komoly büntetésekre számíthatnak.

Az Uber hivatalosan július 24-én délben tette elérhetetlenné szolgáltatását Magyarországon, egyelőre ideiglenes jelleggel. Tájékoztatásuk szerint folytatják a lobbizást, továbbra is próbálnak dűlőre jutni a kormánnyal a szabályozásokat illetően. Tájékoztatásuk szerint összesen 1200 sofőr dolgozott nekik, s 160 000 utasuk volt hazánkban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.