Hirdetés

Kódolásra tanít a Minecraft tábor



|

Azt gondolod, hogy a játék minden trükkjét ismered? Gyere el nyári táborunkba, ahol megmutatjuk, hogyan készítheted el első játékprogramodat a Minecraft világán belül.

Hirdetés

Ne csak játssz, programozz is - ezt a mottót választottuk első HelloWorld táborunknak, ahol a jelenlévő tizenévesek testközelből tapasztalhatták meg a modern informatikai oktatás, azon belül a robotvezérlés, a programozás, valamint a 3D-tervezés és -nyomtatás szépségeit. Két telt házas tábor, majd egy több ezer főt elérő robotverseny és Unplugged előadássorozat bebizonyította, hogy a szakemberek és pedagógusok közreműködésével kidolgozott tananyagunk a gyakorlatban is jól alkalmazható, és segítségével a 10-14 éves gyermekek játszva, szinte észrevétlenül sajátíthatják el a programozás és az algoritmikus gondolkodás alapfogásait. A rendkívül pozitív visszajelzések ellenére az elmúlt hónapokban még tovább fejlesztettük a módszertanunkat, amelyet elsőként a nyári Robotprogramozó táborunk lakóinak mutatunk majd meg. Ám ez még nem minden, hiszen párhuzamosan egy merőben új tananyagot is kidolgoztunk, amely teljes egészében a Minecraft-programozásra épít.



Miért pont a Minecraft? A játék remekül programozható Java, Python, Perl, C++ és C# nyelven, azaz hosszútávon az alapoktól, egészen a Redstone építkezéstől és a command block parancsoktól indulva, a munkaerőpiacon is keresett fejlesztők képezhetők a segítségével. Másrészt egy olyan programról van szó, amelyet a tizenévesek ismernek, kedvelnek, és örömmel manipulálnak. Kétségtelenül remek játékról beszélünk, amely egyszerre segíti kreativitás és a csoportmunka fejlődését, és ha ehhez még a kódolást is hozzátesszük, egy tökéletes elegyet kapunk, amely során a diákok játszva tanulhatják meg a programozást.

Hirdetés


A speciális, szakemberek és pedagógusok által kidolgozott, világviszonylatban is merőben új oktatási módszert te is megtapasztalhatod, amennyiben elmúltál már 10 éves, de nem töltötted be a 14-ik életévedet. Augusztusban ugyanis Balatonlellére várunk minden fiatal Minecraft-programozót, akiknek megmutatjuk majd, hogy programkódok segítségével miként befolyásolhatják a játék viselkedését, illetve hogyan készíthetnek egyszerű programokat. Mivel a szállás közvetlenül a Balaton partján található, természetesen offline játékokkal és versenyekkel, strandolással, majd esti gamer kihívásokkal színesítjük majd a programot. Felkeltettük az érdeklődésedet? Bővebb információt a tábor oldalán találsz.

Időpont: augusztus 7-12. (6 nap, 5 éjszaka)
Ár: 55 900 forint (tartalmazza a napi háromszori étkezés, a szállás, a foglalkozások és a felhasznált anyagok díját, valamint az áfát)
Helyszín: Balatonlelle, Part Hotel (8638 Balatonlelle, Köztársaság u. 46.)
Korosztály: 10-14 év

További információ és jelentkezés: minecraft.pcworld.hu

Nyitóillusztráció: Molnár Márti

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.