Hirdetés

KöMaL informatikai verseny



|

Programozzatok PC World előfizetésért!

Hirdetés

A teszverseny mellett - amelyről itt írtunk - létezik programozási verseny is, ezeket ismertetjük itt:

 

I pontverseny - informatika alkalmazási és programozási feladatok

Havonta három feladat kerül kitűzésre. A feladatok egy része általános iskolásoknak is ajánlható, nagyobb része azonban a 9-10. évfolyam tanulmányaira támaszkodik. Cél, hogy e feladatok segítsék a felkészülést az informatika érettségire. Ennek megfelelően az I-jelű feladatok között a programozási feladatok mellett lesznek táblázatkezelő, illetve adatbázis-kezelő alkalmazásokkal megoldható feladatok is, sőt olyanok is, amik különböző szoftverek megismerését igénylik. A programozási feladatokat BASIC, C, C++, Pascal vagy Delphi programozási nyelven kell megoldani.

S pontverseny - nehezebb programozási feladatok

Havonta egy nehezebb programozási feladatot kell megoldani C, C++ vagy Pascal nyelven. (A Delphiben, Builderben vagy más grafikus fejlesztői környezetben írt konzolos alkalmazásokat is elfogadják.) Az S-jelű feladatok értékelésénél az eredmény helyességén kívül azt is figyelembe veszik, hogy az algoritmusok mennyire hatékonyak, nagy méretű bemenő adatok esetén is lefutnak-e legfeljebb néhány perc alatt, illetve és nem igényelnek-e túlságosan sok memóriát.

Csak olyan programok küldhetők be, amelyek szintaktikusan helyesek. Értékelésük részben futási eredmények alapján, részben pedig a megoldás algoritmusának elemzésével történik.

 

A szeptemberi feladatok itt találhatók.

 

Az informatika feladatok megoldásait kizárólag a KöMaL honlapján, az elektronikus munkafüzetben lehet beküldeni, illetve feltölteni. Az elektronikus munkafüzet pedig itt található.

 

 

PC World előfizetést is lehet nyerni, úgyhogy jó munkát mindenkinek!

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.