Hirdetés

Komédia a böngészős Popcorn Time körül



|

Pár nap alatt három hostingcéget és két domaint fogyasztott el a webhely.

Hirdetés

A kalóz Netflixként emlegetett Popcorn Time használata a filmek és sorozatok potenciálisan illegális megtekintésének legkönnyebb módja. Ennél elérhetőbb már csak akkor lehetne, ha telepíteni sem kellene, mostanra már ez is megvalósult. A csupán 15 éves, szerb Milan Kragujević a Popcorn Time kódbázisát felhasználva múlt szombaton elindította annak böngészőben használható változatát.

Hirdetés


A jogvédők természetesen alaposan kiakadtak, azonnal le is csaptak a webhelyre. Az elmúlt néhány napban macska-egér harc bontakozott ki a fejlesztő és MPAA közt, amelynek következtében hírünk írásáig a webes Popcorn Time három hostingcéget és két domaint veszített el.


Személyi változások is történtek, ugyanis Milan Kragujevic nemrég lepasszolta a projektet egy másik (35 éves) programozónak, állítása szerint maximum a fejlesztésében hajlandó segíteni a jövőben. Kíváncsiak vagyunk, hogy vajon meddig bírja a nyomást a webes Popcorn Time mögött álló duó, továbbá nyilvánosságra hozzák-e majd torrenten a projekt állományait. Még ha személyesen kapitulálnak is, a teljes forráskód kiadásával kezelhetetlenné válhat a helyzet az MPAA számára.


(Forrás: The Verge |  Nyitókép: Len Matthews)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.