Hirdetés

Komoly fejlesztést kapnak a vak Facebookozók



|

Mesterséges intelligencia tudatja majd velük, hogy mi látható a fotókon.

Hirdetés

Felhasználónként változó, hogy milyen típusú tartalmak uralják a Facebook hírfolyamát, azonban fotók nélkül nyilvánvalóan rá sem lehetne ismerni a közösségi szolgáltatásra. Természetesen a vak felhasználók eddig teljes mértékben kimaradtak a portál vizuális dimenziójából, ám a Facebook most igyekszik a lehetőségekhez mérten orvosolni a problémát.

Hirdetés


A közösségi hálózat bejelentette, hogy mától kezdve megpróbálja a képek tartalmát legalább címszavakban, hangos felolvasással leírni a vak felhasználói számára. A fotókat nem a feltöltőknek kell körbeírniuk, egy mesterséges intelligencia automatikusan próbálja elvégezni a címkézést. Még gyerekcipőben jár a technológia, de a Facebook elkötelezett a hosszú távú fejlesztése mellett, így folyamatosan bővül majd a fotókon felismerhető tárgyak és szituációk köre.

Automatic Alternative Text from Facebook on Vimeo.


A funkció elsőként az Apple iOS rendszerű mobileszközöket használók számára válik elérhetővé, az androidos kliensprogram és a webes felület csak később kapják meg az akadálymentesítési lehetőséget. A Facebook legújabb fejlesztésén egy vak mérnök is dolgozott, Matt King munkájának köszönhetően sikerült gyorsan iterálni az implementációt.


Egyelőre nem világos, hogy Magyarországon mikortól kezdve lesz elérhető a vakokat segítő újítás.


(Forrás: The Verge, Facebook)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.