Hirdetés

Közel 140 km/h sebességgel is lehet tekerni



|

Egy nevadai versenyen megdőlt az eddigi sebességrekord.

Hirdetés

Egészen meglepő hobbikat tudnak kitalálni maguknak az emberek, például az 1976-an alapított International Human Powered Vehicle Association nevű szervezet olyanokból verbuválódott, akik az emberi hajtással működő járművek iránt tanúsítanak szokatlan érdeklődést. Ráadásul nemcsak italozni járnak össze: a különféle csapatok jelenleg az USA Nevada államában megrendezett World Human Powered Speed Challenge eseményen versenyeznek egymással, hogy kinek a járműve képes a lehető legnagyobb végsebességet elérni.

Hirdetés


A mai napon rekord dőlt a versenyen, ugyanis az AeroVelo csapat zárt kapszulára emlékeztető járművét 137,84 km/h sebességgel kapta le a traffipax. Az előző 133,78 km/h-s rekordot a HPV Team Delft csapat állította be, még a 2013-as versenyen.


A gyakorlatban úgy zajlik a megmérettetés, hogy a versenyzők felgyorsulnak egy 8 kilométer hosszú szakaszon, a sebességmérés az utána következő 200 méteren történik. Az autóútból rögtönzött pálya lapos és nyílegyenes, részben pont ezen követelmény miatt rendezik Nevadában a versenyt.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.