Hirdetés

LCD tévét gyárt az Albacomp



|

Az Albacomp Rt. bemutatta HD-kompatibilis, Activa nevű LCD televízióját.

Hirdetés

évre vonatkozó üzleti eredményeit is.

A székesfehérvári vállalat Albacomp Activa márkanéven hozza forgalomba saját összeszerelésű LCD televízióját, amelyből jelenleg egy — 32 hüvelykes (81 centiméteres) átmérőjű — típus érhető el, de az Albacomp a jövőben további három – 23, 27 és 37 hüvelykes – készülékekkel bővíti kínálatát. Az Activa támogatja a HD szabványt; bevezető ára pedig 249 990 Ft. A vállalat tervei szerint az idei évben 500 millió forint értékben értékesítenek LCD televíziókat.

"Mi is érzékeljük azt a tendenciát, hogy az otthoni szórakoztatás hangsúlya egyre inkább PC alapúvá válik, és ebben a környezetben ma már az LCD képernyő az elfogadott kijelző. Úgy látjuk, hogy az ázsiai gyártású termékekkel szemben előnnyel indulnak az uniós gyártású termékek, így az LCD televíziók is", mondta el Laufer Tamás, az Albacomp Rt. vezérigazgatója.

"Hagyományosan magyar érték a kreativitás, az innovációra való készség, és innovativitásával az Albacomp mindig vezető szerepet vitt a hazai IT-cégek mezőnyében. A cég huszonegy éves történetében nem egy példát lehet sorolni a világszínvonalú újításokra. A kormányzat mindig támogatta és támogatni fogja az Albacomphoz hasonló teljesítményt nyújtó magyar vállalatokat, hiszen a magyar IT szektor jelentősen hozzájárul a XXI. századi, modern Magyarország sikeréhez", nyilatkozta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter.

"2005-ben körülbelül 20 millió darab új LCD televíziót adtak el világszerte, ebből hazánkban mintegy 30 ezer darabot. Számításaink szerint 2006-ban Magyarországon 100 százalékos növekedés várható. Piaci elemzők szerint az árak 2008-ra mintegy harmadára fognak visszaesni, ennek egy része erre az évre várható. A keresletet növelő másik tényező az idei labdarúgó világbajnokság lesz, ilyenkor ugyanis mindig látványosan nő a televíziókészülékek eladása", mondta Papp István, az Albacomp Rt. kereskedelmi és marketing igazgatója.

Az Albacomp ugyancsak közzétette a 2005. évre vonatkozó üzleti eredményeit. A vállalat belső gyorsjelentése alapján az elmúlt évben az Albacomp Csoport 17 milliárd forintos, míg az Albacomp Rt. 14,5 milliárd forintos árbevételt könyvelt el. Előzetes adatok alapján az Albacomp Rt. üzemi eredménye 370 millió forint, amely 10 százalékos növekedést mutat az elmúlt évhez képest.

Az Albacomp Rt. 2005-ben a PC, a noteszgép és a szerver piacon egyaránt növelte eladásait. A részvénytársaság az elmúlt év során mintegy 37 ezer számítógépet értékesített: 7500 darabot az Európai Unióban, 29 500 darabot pedig hazánkban — ebből 197 00 PC-t, 9 500 noteszgépet és 340 szervert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.