Hirdetés

Lecsökkentették Tim Cook fizetését



|

Az Apple nem érte el a kitűzött eladási céljait 2016-ban, ezért csökkent a vezetők díjazása.

Hirdetés

Mióta Tim Cook az Apple első embere, azóta nem volt olyan alkalom, hogy csökkent volna a fizetése - most azonban erre is sor került. 

Hirdetés

Az Apple nem érte el a kitűzött eladási céljait 2016-ban: az eladások az üzleti évben (szeptember utolsó szombatján zárult) 215,6 milliárd dollárt tettek ki, ami 3,7 százalékkal maradt alatta a 223,6 milliárdos célnak. 

Az is kiderült, hogy az almás vállalat működési nyeresége 60 milliárd dollár volt, ami 0,5 százalékkal alacsonyabb a várt 60,3 milliárdnál. 

Mindezek miatt az Apple vezetői csökkentett díjazásban részesültek. Tim Cook az évben 8,75 millió dolláros teljes kompenzációt kapott, míg 2015-ben ennek az értéke 10,3 millió volt. Luca Maestri pénzügyi igazgató 10 százalékkal kevesebbet, 22,8 millió dollárt kapott az évben. 

Az Apple fokozatosan lett maces cégből iPhone-os vállalat, az okostelefonok az árbevétel 63 százalékát adják. Tavaly azonban csökkent az eladások mennyisége: a felnőtt piacokon nehéz helyzet alakult ki, Kínában pedig túl nagy a verseny. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.