Hirdetés

Legalább 14 millió forintot veszített a Twitch trollja



|

A PayPal megtagadta a nagy összegű adományainak visszatérítését.

Hirdetés

Manapság sok mindenből meg lehet élni az interneten, például a Twitch játékstreamelő szolgáltatásban játékmenetet közvetítők pénzadományokat is fogadhatnak a közönségüktől. Sejthetően a Twitch hemzseg a trolloktól, a komolyabb nézőtáborral rendelkező streamerek esetében nem szokatlan, hogy felkérnek másokat a közvetítés során a chatszobájuk moderálására.


Hirdetés


Az elmúlt hetekben az iNexus_Ninja nicknevű személy új szintre próbálta emelni a Twitch-es trollkodás művészetét: nagy összegű adományokat (személyenként olyan 1000 - 5000 dollárt) adományozott egyes streamereknek a PayPalen keresztül, majd a terve szerint az adományokat az utolsó pillanatban visszakérte volna a fizetésfeldolgozó pénzvisszatérítési rendszerén keresztül. Jelenleg úgy tűnik, hogy az illető legalább 50 ezer dollárnyi, azaz nagyjából 13,75 millió forintnyi pénzt osztogatott szét a trollkodási kísérlete során.



Egyvalamivel viszont nem számolt a troll: a pénzvisszatérítési kérelem elbírálásakor a PayPal munkatársai meghallgathatják a másik felet (jelen esetben feleket) is. A streamerek megtámadták a visszatérítési kérelmet, a fizetésfeldolgozó cég illetékesei pedig az ügy részleteinek megismerése után úgy döntöttek, hogy nem adják vissza a trollzseninek a pénzét. Már ha egyáltalán a saját pénzét osztogatta el, nem pedig mondjuk a szüleiét; erről egyelőre nincs információ.


(Forrás: Eteknix, KitGuru | Nyitókép: Nicolas Nova)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.