Hirdetés

Lerohanta az adóhatóság a Google párizsi főhadiszállását



|

Az ügyész szerint adócsalás és pénzmosás gyanúja áll fenn.

Hirdetés

Kedd kora hajnalban a francia adóhatóság és a pénzügyekkel kapcsolatos nyomozóhatóság egy közös akció keretében lerohanták a Google francia leányvállalatának párizsi főhadiszállását. A beszámolók alapján több százan vettek részt a jól megtervezett, a kezdetéig szigorúan titokban tartott razziában.

Hirdetés


Az illetékes ügyész szerint a razzia során lefoglalt dokumentumok remélhetően pontos betekintést engednek majd a Google francia leánycégének adózási magatartásába. A mostani akció egy tavaly nyáron megkezdett nyomozás része, amely során azt vizsgálják, hogy a Google írországi leánycége megfelelően adózott-e a Franciaországból származó bevétele után. Mint ismeretes, a keresőcég számos másik multinacionális céghez hasonlóan az írországi leányán keresztül optimalizálja az adózását, a legkülönfélébb törvényi hiányosságok és lehetőségek kihasználásával minimalizálja a bevétele után leadózandó pénzösszeget.


A francia adóhatóság formálisan pénzmosás és adócsalás gyanúja miatt nyomoz, összesen 1,6 milliárd euróval kevesli a keresőcég által kifizetett adó mennyiségét. A Google tagadja az ügyészség vádjait, álláspontja szerint technikailag teljesen legálisak az adózási praktikái, együttműködik a nyomozóhatóságokkal.


(Forrás: Reuters, 9to5Google | Nyitókép: TopRank Marketing)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.