Hirdetés

Letartóztatták a Kaspersky egyik biztonsági kutatóját



|

Az orosz titkosszolgálat részlegvezetője elleni belső nyomozás során kerülhetett a képbe.

Hirdetés

Kissé kellemetlen helyzetbe került a Kaspersky, ugyanis a Kommersant beszámolója alapján az orosz rendőrség még december elején hazaárulás gyanúja miatt letartóztatta Ruslan Stoyanov-ot, a vállalat számítógépes incidensek vizsgálatára szakosodott csapatának vezetőjét. A férfival párhuzamosan Sergei Mikhailov is előzetesbe került, a férfi az orosz titkosszolgálat információbiztonsági részlegének vezetője volt.


Hirdetés


A részletek egyelőre nem tisztázottak, azonban az információk alapján az orosz titkosszolgálat alapvetően Mikhailov ellen folytatott valamiféle belsős vizsgálatot, Stoyanov ennek során került a képbe. A források szerint a Kaspersky munkatársa külföldi cégektől származó fizetségeket segíthetett Mikhailov birtokába juttatni.


Ruslan Stoyanov


A sztori publikálása utána a Kaspersky egy rövid közleményben tisztázta, hogy a vállalatnak semmi köze sincsen a munkatársuk ellen felhozott vádakhoz, a Stoyanov által állítólagosan elkövetett bűncselekmények még a cégnél való alkalmazása előtt történtek. A férfi által vezetett csapat hétköznapi működését érdemben nem befolyásolta a letartóztatás.


(Forrás: Bleeping Computer, Kaspersky | Nyitókép: David Orban)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.