Hirdetés

Frissítve: letiltották Oroszországban a Reddit elérését



|

Egyetlen bejegyzés miatt a komplett domaint blokkolták a netszolgáltatók.

Hirdetés

A média cenzúrázását is végző orosz távközlési hatóság ma ukázba adta az ország internetszolgáltatóinak, hogy blokkoljanak egyetlen linket a Redditen. Sajnos ez problémásnak bizonyult az ISP-k számára, ugyanis az Egyesült Államokban az internet kezdőlapjaként is emlegetett szolgáltatás most júniusban áttért a titkosított HTTPS adatkapcsolat kizárólagos használatára.

Hirdetés


Az internet működéséhez értő Olvasóink valószínűleg jól tudják, hogy mit jelent ez. HTTPS esetén a netszolgáltatók nem tudják megállapítani, hogy az ügyfeleik egy adott domainen belül milyen linket látogatnak, így az orosz netszolgáltatóknak nem volt más lehetőségük, mint a komplett Reddit elérésének blokkolása.


A kérdéses bejegyzés egyébként egy kábítószerezéssel nyugodtan kapcsolatba hozható gombafajta termesztéséhez adott útmutatást, Oroszországban különösen nincsenek megtűrve az efféle online tartalmak. A Reddit hírünk írásáig nem reagált a számára felettébb kedvezőtlen fordulatra, a bejegyzés írója viszont kijelentette, hogy nem kívánja magától törölni a bejegyzést.


Frissítés: újból használhatják az orosz netezők a Redditet, ugyanis a vállalat letiltotta a kérdéses bejegyzés orosz IP-címekről való megjelenítését.


(Forrás: Neowin | Nyitókép: The Shroomery / Wikipedia)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.