Hirdetés

[Letöltés] Megjelent a Gimp 2.4.0



|

Szebb felülettel és vadonatúj, Photoshop szintű funkciókkal bír az ingyenes Gimp.

Hirdetés

Megújulni tudni kell: a Gimp 2.4.0 könnyen lehet, hogy választóvonal-kiadás lesz a sokak által kedvelt ingyenes grafikai program történetében. Letölthető innen.

 

Nem csak az újratervezett, színesebb ikonkészlet csábíthatja verzióváltásra a felhasználókat. A Gimp 2.4.0 újdonságai között olyan dolgok szerepelnek, melyek nagyban megkönnyítik a munkát, kezesebbé teszik a programot. Támogatja a külső vezérlőeszközök (például Griffin Powermate, MIDI csúszkák és potméterek) használatát, ezentúl ezekkel is beállítható az ecsetméret, legyen szó parametrikus vagy bitmap ecsetről. Ha nincs külső vezérlőeszközünk, akkor nagyon fogunk örülni az erre a célra a vezérlőpulton általánosan bevezetett csúszkának is.

 

 

24gimplook.png

 


Újraírták a terület kiválasztó és kiválasztást kezelő eszközöket, a területeket most már átméretezhetjük vagy készíthetünk téglalap alakú kijelölést lekerekített sarkokkal is. Megjelent az intelligens előtér kiválasztás (foreground select) és a segédvonalas igazítás. A megújult kivágás eszköz (crop) sokkal kezesebb elődjénél és használatának módjában hajaz más Gimp szerszámokra.

 

Nagy elmaradást pótoltak a színmenedzsmenttel, mostantól elmenthetők színprofilok is. Olyan kényelmi szolgáltatások jelentek még meg, mint a perspektívát is figyelembe vevő clone, az automatikus vörös-szem korrekciós varázsló és a lencse torzítások korrekciója. A lista ennél sokkal hosszabb, annyi bizonyos, hogy egy megújult ingyenvilág tárul fel azok előtt, akik eddig is használták a Gimpet, a program használhatóságban lényegesen közelebb került a nagy etalon Photoshophoz.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.