Hirdetés

Lezúzzuk az okostelefonunkat, ha jön az utódja



|

Elavultnak érződik, inkább az új zászlóshajó kellene? Sokan tudat alatt teszik tönkre az okostelefonjukat, hogy okuk legyen a váltásra - pedig a meglévőnek semmi baja.

Hirdetés

Az, hogy minden évben új okostelefont vásárolunk, rengeteget segít a gyártóknak - nekünk azonban kevésbé kedvező, főleg anyagilag. Azonban mi van akkor, ha a meglévő okostelefonnal baj van, megsérült? Akkor muszáj váltani. 

Hirdetés

Egy tanulmány szerint az emberek "véletlenül" törik össze az okostelefonjaikat, ezzel tudat alatt már meg is indokolták önmaguknak azt, hogy muszáj lecserélniük az újabb, drágább, szebb zászlóshajóra a jelenlegit. 

A Columbia Business School szerint az emberek fölöttébb hanyagul bánnak az okostelefonjukkal, attól a pillanattól kezdve, hogy annak az utódja megérkezett. 

A kutatók bebizonyították, hogy még azok is kevésbé vigyáznak a készülékekre, akik egyébként nem gondolják, hogy felelőtlenül használják, kockáztatva a sérülést. 

Az elveszett iPhone-ok száma például minden évben közvetlenül az új modell megjelenése előtt a legmagasabb. 

A viselkedési mintát nem csak okostelefonoknál, de bögréknél, samponoknál, szemüvegeknél is felfedezték. 

A szakértők szerint az embereknek általában bűntudatuk van, ha ok nélkül frissítenek készüléket - de ha a meglévő sérült vagy rossz, máris megvan az indok. Éppen ezért hirtelen az esőben is használni kezdjük az okostelefont, a laptopot pedig tudat alatti okokból, de ottfelejtjük valahol. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.