Hirdetés

LG újgenerációs CINEMA 3D tévék olcsó szemüveggel



|

Villódzásmentes tanúsítvánnyal rendelkeznek az új LG CINEMA 3D tévék

Hirdetés

Egyértelműen a passzív szemüveges 3D TV technológia mellett tette le voksát az LG, új, továbbfejlesztett modelljei ezt az utat követik. Az LG új 3D TV modelljei „villódzásmentes 3D kép" tanúsítvánnyal rendelkeznek.

 

Az első LG 3D TV modellek között még volt aktív LCD szemüveges (aktív shutteres vagy full frame) megoldásokat is találhattunk, új tévépalettájával azonban úgy tűnik, hogy véglegesen a passzív szemüveges technológia mellett döntött a gyártó. Az ilyen rendszerekben a képernyő képpontsorait felváltva ellentétes irányba polarizáló szűrő fedi, azaz váltakoznak a bal illetve jobb szemnek szánt képet mutató sorok. A szemüveg gyakorlatilag két polárszűrő, ezek kiszűrik a nem illetékes szem számára készült képet, így szemünkben illetve agyunkban mélységérzékeléssel együtt összeáll a kép. Ily módon egy szemre csak vertikálisan felezett Full HD felbontású kép jut ugyan, de az ugyanolyan frissítési frekvenciával, villódzásmentesen jelenik meg, mint a 2D kép. A passzív szemüvegek ára elhanyagolható az aktív szemüvegekéhez képest és tölteni sem kell.

 


Az LG továbbfejlesztett passzív 3D technológiája illetve ezzel dolgozó termékei CINEMA 3D névre hallgatnak és rendelkeznek az Intertek és a TÜV CINEMA 3D TV „villódzásmentes" minősítésével. A gyártó szerint ezek a minősítések garantálják, hogy a CINEMA 3D TV tökéletesen éles képe mellőzi a korábbi 3D TV-k szemfárasztó és szédülést okozó hatását, így a nézők tovább élvezhetik a 3D tartalmakat.

 

A tegnapi sajtórendezvényen négy új 3D TV modellt mutatott be a gyártó, valamennyit LED háttérvilágítással és beépített 2D-3D konverzióval. A csúcsmodell az LW650S, mely 200 Hz-es TrueMotion mozgásjavító technológiával dolgozik, míg a másik három készülék TrueMotion 100Hz-et használ. Nem hiányzik belőle a Wi-Fi és Ethernet csatlakozás sem, így nem csak USB-ről, hanem hálózatról is képes tartalmakat lejátszani (DLNA). Internet csatlakozás birtokában egyebek mellett Picasa albumok, YouTube videók is lejátszhatók. Az eggyel alább sorolható, LW570S modell ugyan csak 100 Hz-es TrueMotiont kapott, ám helyi LED háttérvilágítás-vezérléssel dicsekedhet, csakúgy, mint az LW5500-as. Az LW4500-as típusszámú belépő 3D modell azoknak készült, akiknek csak a 3D megjelenítés igazán fontos, az extra szolgáltatásokra (Smart TV , médialejátszás, hálózat) nem tart igényt. Az LG CINEMA 3D tévékből az LW4500 és az LW5500 már elérhető a nagyobb szórakoztatóelektronikai szaküzletekben, a többi modell pedig folyamatosan kerül a boltokba.

 

Az olcsó LG Cinema 3D szemüvegek csomagban is kaphatóak lesznek

 

"A 3D iparágban gyűjtött ismereteinket és tapasztalatainkat felhasználva igyekeztük az új 3D technológiával még valósághűbbé tenni a 3D élményt, és egyszerűbbé a 3D televízió használatát. A villódzásmentes kép, a töltés nélküli, könnyű szemüveg és a széles látószög minden eddiginél magasabb színvonalú szórakozást nyújt a felhasználóknak. Az LG CINEMA 3DTM TV egy igazi áttörés a 3D televíziók fejlődésében, amely a valódi Full HD-s 3D élményt teremti meg az otthonokban" - mondta el a bemutató alkalmával Szili Krisztián, az LG Electronics Magyar Kft. szórakoztatóelektronikai marketing menedzsere.

 

Jelenleg a 3D televíziók értékesítése itthon a TV piac néhány százalékát teszi ki, ami az LG várakozásai szerint növekedésnek indul. A 2010-ben az LG szolgálta ki ennek a piacnak több mint egy negyedét, amellyel a második helyet foglalta el. A legnépszerűbb lapostévé méret hazánkban még mindig a 32 hüvelykes, azonban látható, hogy az igény lassan a nagyobb méretek felé tolódik.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.