Hirdetés

Magyar siker a NASA Robonaut Szimulációs pályázaton



|

Egy fiatal testvérpár mindkét tagjának munkájával elégedett volt a szervezet.

Hirdetés

Mindig nagy örömmel számolunk be a hazai sikerekről, az pedig csak hab a tortán, mikor fiatalok csillogtatják meg a tudásukat. A NASA egy ideje kísérletezik az ötlettel, hogy a különféle kisebb elvégzendő munkáit szabadúszó külsősöknek adja ki, ezen elmélet tesztelésére írta ki még tavaly nyáron a Micro-Task Challenges pályázatot. Ennek keretében a FreeLancer.com és GrabCAD.com portálok közreműködésével többek közt logókat, grafikus felületek terveit, 3D-s modelleket és alkalmazás-koncepciókat várt az USA űrügynöksége.

Hirdetés


Hazai siker is született a versenyen, ráadásul egy testvérpár 3D-s modelljeit díjazta a NASA. A Szatmári Gergő által készített RFID-leolvasó modell első helyezést ért el a pályázaton, míg Szatmári Balázs modellje harmadik helyen zárt. Ez azt jelenti, hogy a Gergő által készített modellt fogja használni a Robonaut szimulációiban a NASA. Munkájukért a dicsőségen túl egy elismerő bizonyítvány, továbbá jelképes pénzjutalom járt.


A csupán 17 éves Szatmári Gergő a Radnóti Miklós Gimnázium tanulója, míg a 21 éves Szatmári Balázs a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója.


Gratulálunk fiúk, csak így tovább!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.