Hirdetés

ManyCam 2.1 – poénok kamerára



|

Hosszan videotelefonálunk a Messengerrel? Unaloműzés képpen dobjuk fel egy kicsit a webkamera képét!

Hirdetés

Egy kis humort próbál becsempészni internetes beszélgetéseinkbe a ManyCam, amellyel „megbolondíthatjuk” a küldendő webkamerás képet. Mindössze ingyenes internetes regisztráció szükséges a korlátlan használatához!

 

MCmanycam.jpg

 

Vicces figura

A program letöltése után egy virtuális webkamerát telepítünk, tehát a figyelmeztető ablakot nyugtázzuk a megfelelő működéshez. Első indításkor meg kell adnunk a webkamerát mint bemeneti forrást, valamint a Messengerben azt, hogy a ManyCam legyen az alapértelmezett bemeneti eszköz. Ezek után indulhat a móka!

 

MCdesktop.jpg

Akár az asztalt is megmutathatjuk a webkamera képeként


Számtalan vicces dologra fogható a program, melynek ablakát a Tálcán lévő kis ikonnal csalogathatjuk elő. Ennek segítségével beszélgetés közben is válthatunk az effektusok között. Az objektumok közül sok elemmel zsúfolhatjuk tele a képet: zászlók, ünnepi kellékek, sőt még maszkok mögé is bújhatunk. Nyilván nem érdemes túlzásokba esni, ugyanis a kategóriák elemei szinte a végtelenségig kombinálhatók és halmozhatók, ezért aztán a túloldalon mindent látnak majd, csak éppen bennünket nem. A kamera képét különféle effektusokkal is feldobhatjuk, mint például tűz vagy hóesés, de éppenséggel vizes felületre is odavarázsolhatjuk magunkat. A különböző kiegészítők a legszórakoztatóbbak: a program igyekszik felismerni arcunk vonásait és a kellő helyre elhelyezni a különböző tárgyakat, úgymint: napszemüveg, rendőrsapka, különböző haj- és szemöldöktípusok. Legjobban akkor használhatók, ha a kamera pont az arcunkkal szemben és egy magasságban van. Ha azt szeretnénk, hogy kollégáink irigykedjenek, vagy nem akarjuk elárulni, hol vagyunk éppen, egyedi hátterek közül válogathatunk, amelyek akár mozgóképek is lehetnek!

 

 

Végül érdemes még kitérni a feliratok és az óra elhelyezésére: kisebb információkat közölhetünk a beszélgető féllel, vagy utalhatunk a csevegés elteltére az aktuális idő megjelenítésével.

 

Kisebb veszélyek

A programot automatikus indításra is beállíthatjuk – ezzel azonban jobb vigyázni, hiszen az otthoniaknak előadott bohócarc nem biztos, hogy a főnöknek is tetszik. Tehát egy újabb beszélgetés előtt mindenképpen győződjünk meg, milyen effektus van éppen betöltve! A beállításokkal is adódhatnak kisebb problémák: a ManyCam az összes videoforrást megtalálja, legyen az egy videokártya vagy tévévevő. Tapasztalataink szerint, ha videobemenetes ATI kártya van a gépben, azt érdemes előbb letiltani, majd a webkamera beállítása után engedélyezni, különben a program hibaüzenettel kiléphet, amint váltani szeretnénk a források között.

 

MCeffects.jpg

Ha sok effektust használunk, alig látszunk a képen


 

Bemenetként még számos hely megadható: például filmet játszhatunk le, képeket tehetünk ki a kamera helyett, megmutathatjuk asztalunk egészét vagy egy részét, vagy egyszerűen egy üres ablakot telerakhatunk vidám dolgokkal. Ennyiféle lehetőség után joggal merülhet fel a kérdés: használhatjuk-e a programot webkamera vagy bármilyen más hasonló eszköz nélkül? Hivatalosan szükséges legalább egy eszköz megléte, de valószínűleg ezek nélkül is működik – viszont ennek nem sok értelme van, hiszen a legtöbb elem a kamera képéhez alkalmazkodik. Egy film vagy kép esetében ritkán van szükség ilyen kiegészítésre.

 

A ManyCammel tényleg feldobhatjuk beszélgetéseinket, csak figyeljünk oda, mikor milyen kiegészítőket teszünk a képre. Ha kevésnek találjuk a program által kínáltakat, később újabb csomagokat tölthetünk le a szerző weboldaláról.

 

Adatok

  • Többféle bemeneti forrás kezelése
  • Szórakoztató effektusok
  • Virtuális webkamera
  • Vista alatt is működik
  • Ingyenes regisztráció

 

Értékelés

ManyCam 2.1

Előny: számtalan kiegészítő webkamerákhoz

Hátrány: egyes ATI kártyákkal nem teljesen kompatibilis, némelyik effektus kiforratlan

Teljesítmény: 80

Szolgáltatás: 85

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.