Hirdetés

Már 1500 linuxos játék érhető el a Steamen



|

Júliusban még egy átmenetileg Linux-exkluzív játék is bekerült a kínálatba.

Hirdetés

Az ősz folyamán piacra kerülnek az első Steam OS rendszerű számítógépek, úgy tűnik lesz mit játszani rajtuk. A Phoronix beszámolója alapján tegnap a Steam játékkínálatának Linuxon is futó szelete meghaladta az 1500 darabot, újabban havonta olyan 100 cím válik elérhetővé a Linus Torvalds által életre hívott platformra.

Hirdetés


Ez jelentősnek mondható annak fényében, hogy az adatok szemlézésekor Mac OS X-re olyan 2300, míg Windowsra közel 6500 játék volt elérhető, noha a Steam felhasználók csupán ~1 százaléka használ valamilyen Linuxot. Júliusban elérhetővé vált az első Linux-exkluzív játék is, bár a továbbra is Korai hozzáférésben lévő Don't be Patchman időközben Windowson is futtathatóvá vált.


Ezen felül jó hír, hogy a nagyobb stúdiók és kiadók is elkezdték kóstolgatni a Linuxot használó vásárlókat, mára jó néhány tripla A-s cím érhető el a rendszerre. Néhány ismertebb ezek közül: Middle-Earth: Shadow of Mordor, Dying Light, Counter-Strike Global Offensive, Civilization V, The Witcher 2, Metro 2033 / Last Light Redux, XCOM: Enemy Unknown, Bioshock Infinite.


(Forrás: Ars Technika)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.