Hirdetés

Már elrejthetőek a Tumblr blogok az internetről



|

Egyáltalán nem világos, hogy mi akar lenni ez a funkció.

Hirdetés

A webes szolgáltatások időnként nehezen megmagyarázható funkciókkal gazdagodnak, ez önmagában nem újság. Tegnap viszont olyat lépett az elsősorban fiatalok körében népszerű Tumblr blogszolgáltatás, amelyre sokan felvonták a szemöldöküket: mostantól láthatatlanná lehet tenni a blogokat. Egy eldugott blog webcímére navigálva a látogatókat 404-es hibaüzenet fogadja, kivéve ha be vannak jelentkezve, továbbá az elrejtése előtt már követésre jelölték az adott blogot. A Tumblr bejelentése szerint egy privát szféra védelmére szolgáló funkcióról van szó, amely remekül összepárosítható a nem kívánatos felhasználók ellen korábban kitalált blokkolás funkcióval.

Hirdetés


Furcsa lépés ez egy blogplatformtól, hiszen a szolgáltatás alapvető célja, hogy a felhasználók képesek legyenek megosztani a gondolataikat a nagyközönséggel. A funkció inkább csak arra lehet jó, hogy a felhasználók titkos naplót írjanak, vagy esetleg kisebb csoportokat alkotva, privát módon kommunikáljanak egymással.


A kérdés az, hogy ezekre a célokra miért éppen a Tumblr-t választanák, mikor vannak egyszerűbben használható alternatívák is. A mindig népszerű Facebookon például megoldható, hogy egyes tartalmakat csak egy specifikus csoport tagjai lássanak, ráadásul egyszerűbbnek és átláthatóbbnak tűnik a tagok listájának kezelése is.


Csak nálunk nem esett le a tantusz, hogy mi akar lenni ez a fejlesztés?


(Forrás: The Verge | Nyitókép: Josh James)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.