Hirdetés

Már kocsmákban is razziáznak a brit jogvédők



|

Több ezer pubban használhatnak warezolós set-top boxokat.

Hirdetés

A TorrentFreak beszámolója alapján a brit FACT (Federation Against Copyright Theft) jogvédő szervezet már nagyjából másfél éve kiemelt figyelmet szentel a warezolásra alkalmas set-top boxok és hasonló kütyük terjesztőinek lefülelésére.


Hirdetés


A kérdéses eszközök tipikusan Android rendszert futtatnak, rendkívül egyszerűen kezelhetőek, közvetlenül a televíziókra csatlakoztathatóak. Sok esetben gyárilag olyan szoftverekkel előtelepítve érkeznek a vevőkhöz, amelyek filmek, sorozatok, vagy éppen sportközvetítések jogdíjfizetés nélküli megtekintését teszik lehetővé.



Az Egyesült Királyság rendőrségének közreműködésével az elmúlt időszakban a FACT számos razziát tartott, és a kütyüket megvételre kínáló felek raktárhelyiségei mellett most már a jelentős felvevőpiacnak bizonyult kocsmákat sem kímélik a jogvédők. A FACT információit alapul véve a rendőrség eredetileg úgy számolt, hogy az Egyesült Királyság területén nagyjából 500 kocsmában vethetnek be warezolós set-top boxokat a vendégek olcsó szórakoztatása érdekében, azonban az elmúlt napok razziái alapján úgy tűnik, hogy valójában több ezerre rúghat a sáros vendéglátóipari egységek száma.


A történethez hozzátartozik, hogy nem olcsó mulatság sportközvetítésekkel szórakoztatni a kocsmák vendégeit. A Hull Daily Mall beszámolója alapján például a Brough városában egy klasszikus brit kocsmát üzemeltető Chris Garner havonta olyan 1400 fontot (~578 ezer forintot) fizet azért, hogy egyetlen fontos meccsről se maradjanak le a vendégei. A Kent News információi szerint nagy átlagban a brit kocsmák havonta 400 fontot (~165 ezer forintot) fizetnek a sportközvetítések lejátszási jogáért.


(Nyitókép: Laura Bittner)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.