Hirdetés

Már Linuxon is használható az Apple Swift nyelv



|

Sajnos a teljes értékű támogatásra még várni kell néhány hónapot.

Hirdetés

Hétfőn elérhetővé vált az Apple által két éve leleplezett, tavaly decemberben pedig "nyílt forráskódúvá" tett Swift programozási nyelv legújabb kiadása. A Swift 2.2 legnagyobb újdonsága, hogy Mac OS X és iOS után immáron Linuxra is írhatóak vele szoftverek, plusz néhány nyelvi változtatást is tartalmaz az előző kiadáshoz képest.

Hirdetés


A Linuxos változat egyelőre nem nevezhető teljes értékűnek, ugyanis nem érhető el benne a Swift Core Libraries komponens, ez a nyelv standard könyvtárát terjeszti ki magas szintű függvényekkel. Ha jól értjük a helyzetet, akkor enélkül sajnos a fájlrendszerhez való hozzáférés sem megoldható, így egyelőre erősen limitált, hogy mire lehetséges használni Linuxon a Swiftet.


A jelenlegi tervek szerint a Swift 3.0-tól elérhető lesz a komponens linuxos változata, ráadásul a következő fő kiadás már a Windowst is támogatni fogja. A vállalat Ubuntu 14.04 és Ubuntu 15.10 rendszerekhez készített binárisokat a fejlesztők számára, ezek innen tölthetőek le.


(Forrás: Neowin, Phoronix, Swift)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.