Hirdetés

Már okostelefonról is netezik a magyar



|

Minden tizedik oldalletöltés mobileszközről történik Magyarországon.

Hirdetés

A Gemius felmérése szerint a magyar internetezők több, mint fele (57%-a) rendelkezett webezésre is alkalmas okoseszközzel idén januárban - az ezekkel történő oldalletöltések pedig 10% közelében vannak a nagy átlaghoz képest.

Hirdetés

Ez elsősorban azért fontos, mert a Magyar piac meglehetősen lassan reagált eddig a trendekre: a java alapú telefonok korlátolt - és szándékosan szűrt - wap képességét például még a fénykorszakban sem lehetett egyértelműen sikernek elkönyvelni: az eszközök általában lassúak voltak, a weboldalak hibásan jelentek meg, arról már nem is beszélve, hogy gyakran 10-15 mega adatforgalomért elkértek annyit, mint amennyit egy havi "korlátlan" szélessávú otthoni internetért.

A gátak ledőlésével (a szolgáltatók kevésbé képesek a laikusok által is könnyen bütykölhető készülékekről elérhető tartalmakat korlátozni saját, szerződött partnerek alternatíváival), a mobil adatforgalom drasztikus csökkenésével, illetve az olcsó okostelefonok elterjedésével ez a szám minden bizonnyal drasztikus növekedésnek indul majd - előzetes becslések szerint jövőre akár a netezők 70% rendelkezhet internetezésre is alkalmas készülékkel.

Persze sok választása az elavult készüléket leváltóaknak nem is nagyon van: a felmérésből az is kiderült, hogy az okostelefonok tulajdonosainak majdnem 30% gyakorlatilag az utóbbi egy esztendőben tett szert az eszközre - a mobilszolgáltatók csomagjaiban pedig már szinte csak és kizárólag ilyen telefonokat lehet kapni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.