Hirdetés

Máris bajban a zenei Popcorn Time



|

Az Aurous szombaton vált telepíthetővé, az RIAA hétfőn már a bíróságon volt.

Hirdetés

Olvasóink egy része valószínűleg értesült már róla, hogy szombaton elérhetővé vált a zenei világ Popcorn Time-jának titulált Aurous nevű alkalmazás. A Windows, Linux és Mac OS X rendszereken futó szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ingyen és bérmentve zenét streameljenek a számítógépükre vagy táblagépükre.

Hirdetés


A Popcorn Time-hoz hasonlóan a zene kalóz forrásból jön, azonban az eredeti tervekkel ellentétben az Aurous jelenleg nem peer-to-peer BitTorrent technológiát használ, hanem elsősorban az orosz Pleer zeneletöltő portálról szedi a számokat. Sima HTTP-s letöltésről van szó. Ugyan az Aurous szombaton kiadott verziója még csak a 0.1-es, azonban az amerikai zenei jogvédőknek már jó ideje a látókörükbe kerülhetett az alkalmazás, ugyanis hétfőn már küldték is periratot az egyik floridai bíróságra.


"A Groksterhez, Limeware-hez és Groovesharkhoz hasonlóan nem legális vagy licencelt. Nem engedjük meg, hogy egy efféle szolgáltatás szándékosan sárba tiporja a zenészek jogait" - olvasható az RIAA panaszában.


(Forrás: TorrentFreak)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.